Τα Εξάρχεια παραδομένα στις ορέξεις των μπαχαλάκηδων και η πολιτεία "σφυρίζει αδιάφορα"

Μπαράζ εισηγήσεων στον Νίκο Τόσκα

Μπαράζ εισηγήσεων δέχεται ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Τόσκας προκειμένου να μπει ένα τέλος στο ανεξέλεγκτο κράτος των Εξαρχείων. Από ότι φαίνεται όμως δεν υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Τα επεισόδια στα Εξάρχεια του περασμένου Σαββάτου, θυμίζουν πλέον καθημερινό σήριαλ. Οι αστυνομικοί αφού δεχτήκαν δεκάδες μολότοφ και πέτρες, κατάφεραν να συλλάβουν τρεις Έλληνες ανήλικους. Οδηγηθήκαν στον ανακριτή ανηλίκων αλλά λίγο αργότερα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους... Σε αυτό βοήθησε και το νεαρό της ηλικίας τους.

Δεν ήταν ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο στην περιοχή των Εξαρχείων, με την ηγεσία της αστυνομίας και του υπουργείου να αφήνουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ να μετατρέπονται σε σάκο του μποξ και το κέντρο της Αθήνας να παραδίδεται στις ορέξεις λίγων ταραξιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία ειδικών ομάδων συλλήψεων. Πρέπει όμως να έχουν εμπειρία από τα... στενά των Εξαρχείων για να μην κινδυνεύουν να βρεθούν εγκλωβισμένοι. Η κατάργηση της ομάδας Δέλτα, η οποία είχε επιφορτιστεί με τις περιπολίες στην συγκεκριμένη περιοχή, είχε αρνητικά αποτελέσματα. Κάποιοι επιμένουν ότι ίσως να αποτελούν ξανά την λύση στην ανεξέλεγκτη κατάσταση του Εξαρχιστάν.

Πάντως, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν επιβεβαιώνεται η σκέψη για δημιουργία επίλεκτων ομάδων συλλήψεων, ενώ έχουν απορρίψει την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, καθώς θεωρούν ότι δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα παρά έδινε λύσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top