Σε όλους μας έχει τύχει να προσπαθούμε να σκοτώσουμε μία κατσαρίδα και να μην μπορούμε ή τέλος πάντων να τη χτυπάμε πολλές φορές και να μην τα καταφέρνουμε.

Ο λόγος που είναι τόσο ανθεκτικές, είναι επιστημονικός. Ο Shui Zhan από το Ινστιτούτο Φυσιολογίας και Οικολογίας Φυτών στη Σαγκάη ανέφερε πως για όλα φταίει το DNA τους.

Η κατσαρίδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα γονιδιώματα που είναι γνωστό ότι υπάρχουν μεταξύ των εντόμων.

Ο Dr. Zhan διαπίστωσε πως λόγω των γονιδίων τους μπορούν να αντιλαμβάνονται μυρωδιές από τρόφιμα και να μπορούν εύκολα να καταπολεμήσουν τις μολύνσεις.

Παράλληλα έχουν και ένα γονίδιο που ελέγχει το εσωτερικό σύστημα αποτοξίνωσης.

 

Tags: