Κοινοβουλευτικά βλήματα και Απο - βλήματα…

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Η Ελένη Τσαγκά γράφει...

Όλα στη διαπασών. Τηλεοράσεις ραδιόφωνα και για όσους δουλεύουν στα pc ακουστικά για απευθείας σύνδεση με τη βουλή μη και χάσουμε κανένα κόμμα από τον σκυλοκαυγά… Όσο και να ακούμε όμως, άκρη σαφή δεν βγάζουμε. Γαυγίζει ο καθένας τα δικά του, για την συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Σοβαρό το θέμα… Αληθοφανή και τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς. Και ανάμεσα σε φανφαρολογίες, ανυπάκουες παρεμβάσεις, φασαριώδη χειροκροτήματα, βαριές κουβέντες, βαρετές επαναλήψεις σε κατηγορίες, αποδεικτικά έγγραφα που παραδίδονται αφειδώς στην γραμματέα του κοινοβουλίου –ο φλεβίτης την πόρτα της χτυπά από το ανελέητο πέρα δώθε- και σε ερωτήματα κυρίως ρητορικά, το αυτί τεντώνεται, το μάτι προσηλώνεται όταν οι επιθέσεις γίνονται προσωπικές, όταν οι πολιτικοί άρχοντες αναφέρονται σε ύποπτες κοινωνικές εξόδους των αντιπάλων τους όταν παραθέτουν φωτογραφίες, όταν αποκαλύπτουν ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα…. 

Έχει και την κλειδαρότρυπά του το κοινοβούλιο μας… Πιο ενδιαφέρουσα όπως και να το κάνουμε. Πιο πικάντικη. Επί του προκειμένου όμως, δυστυχώς δεν μπορούμε να εντρυφήσουμε, δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε… και να καταλήξουμε σε σίγουρο αποτέλεσμα. Σε μία αλήθεια. Η αλήθεια όμως όπως και να το κάνουμε είναι σχετική και εντελώς υποκειμενική. Ο καθένας έχει τη δική του. Ξεκάθαρα προσωπικό το θέμα. Η αλήθεια έχει πολλές όψεις και πολλές απόψεις. Όπως και το ψέμα.

Να καταλήξουμε όμως σε κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση; Ότι με τα βλήματα ξεχάσαμε τα προβλήματα;  Όπως αυτό της Μάνδρας, που προσπαθεί μάταια να μαζέψει τα κομμάτια της; (Σήμερα ο Σπίρτζης είπε ότι η πηγή του κακού έρχεται από τον Β΄παγκόσμιο… άντε και στον Α΄ σιγά σιγά κύριε υπουργέ, στην επόμενη καταστροφή…).

Όπως τις συλλήψεις για τράφικινγκ -σεξουαλική εκμετάλλευση τουλάχιστον 22 γυναικών σε Αθήνα και Κόρινθο και πόσες άλλες τέτοιες υποθέσεις… και οι κακοποιοί συνεχίζουν ανενόχλητοι-. Όπως ο συνωστισμός στους κάδους απορριμμάτων από νεόπτωχους και όχι μόνο, όπως οι άθλιες συνθήκες στα Hot spot (συμπλοκές με νεκρούς, εγκατάλειψη των νησιών, αύξηση των προσφυγικών ροών χωρίς τέλος), όπως ο χαμός στα ΚΕΠ για το κοινωνικό μέρισμα (ο αριθμός προτεραιότητας το πρωί είχε φτάσει το 800 και βάλε), όπως οι εξαθλίωση των συνταξιούχων, η φτώχεια των μικρών παιδιών, η ανέχεια των εργαζόμενων… η απελπισία των μικρομεσαίων… οι πλειστηριασμοί, ο νόμος Παρασκευόπουλου, η εγκληματικότητα, ο φόβος…. η Λίστα είναι πολύ μεγάλη.., και συνοψίζεται σε δύο λέξεις: μνημονιακή πολιτική. Αλλά εμείς το νου μας στα βλήματα… στα από-βλήματα και στο ποιος είναι τελικά ο Παπαδόπουλος ΟΕΟ???

Η αλήθεια είναι υποκειμενική. Σημαντικό, δεν λέω το παρασκήνιο της πώλησης βλημάτων. Μεγαλύτερη σημασία όμως έχει, που θα χρησιμοποιηθούν. Και ακόμα μεγαλύτερη σημασία για εμάς, έχουν η σκληρή καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη. Τελικά ο αποπροσανατολισμός είναι μεγάλη τέχνη. Επιστήμη. Και η χειραγώγηση το ίδιο. Και το αυτό. Αυτό το σπορ, δεν ξέρω τελικά ποιος το κατέχει καλύτερα. Καλύτερα συμφέρει ποιον άραγε; την κυβέρνηση; Ή την Αντιπολίτευση. Η πρώτη δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Η δεύτερη δεν ξέρει αν μπορεί, διότι αναλώνεται στο να αποδείξει ότι η κυβέρνηση  δεν μπορεί.

Ο λαϊκισμός στο αποκορύφωμα του. Γατάκι Παπανδρέου… Τούτοι εδώ σε έχουν ξεπεράσει…. Αυτές είναι σωστές κοινοβουλευτικές συζητήσεις. Συζητήσεις εντυπωσιασμού. Να ‘χουμε να ασχολούμαστε.  Έχουν καταφέρει να κατευθύνουν μία ταλαιπωρημένη κοινωνία να ασχολείται με τα βλήματα. Και κάτι τελευταίο… Γιατί τώρα τα βλήματα; Τι θα γίνει σήμερα ή τι ακριβώς έγινε χθες; Ποιες τροπολογίες πέρασαν ή είναι στα σκαριά;

 

ΥΓ: τι είναι το κροκ μεσιέ;

 

Η Ελένη Τσαγκά έγραψε...

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top