Συνεχίζεται η ομηρία των πρώην εργαζομένων του Athens Ledra

Το ξενοδοχείο βγήκε σε πλειστηριασμό αλλά οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι

Κλειστό παραμένει το εμβληματικό Athens Ledra μετά την πώλησή του  τον Ιούνιο. Χρειάστηκαν 4 πλειστηριασμοί για να πουληθεί τελικά προς 33.050.000 ευρώ. Το Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ‘80 και λειτούργησε 30 χρόνια. Σήμερα οι 230 εργαζόμενοί του είναι στον αέρα.

«Είμαι εργαζόμενος στο Athens Ledra εδώ και 27 χρόνια. Έχουμε να πληρωθούμε από τον Μάρτιο του 2016 και από την όλη διαδικασία το μόνο που έχουμε καταφέρει να πάρουμε είναι το έκτακτο βοήθημα των 1000 ευρώ και όχι όλοι οι εργαζόμενοι μέρος των εργαζομένων και παίρνουμε και το επίδομα της επίσχεσης 360 ευρώ» δηλώνει ο  Δήμος Γκουγκούδης, ο οποίος  εργαζόταν στο  Athens Ledra.  

Από τους 230 εργαζόμενους βοήθημα πήραν οι 150 . Η απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ δίνει τη δυνατότητα και στους 70 εργαζόμενους που δεν είχαν λάβει το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ να το λάβουν τώρα, όμως οι προϋποθέσεις που θέτει είναι σχεδόν απαγορευτικές

Όπως  προσθέτει ο κ. Γκουγκούδης, «έτσι όπως το έχουν κάνει, οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι σε επίσχεση εργασίας ή να είναι άνεργοι. Αυτοί δεν είχαν τη δυνατότητα λόγω της σχέσης εργασίας να είναι σε επίσχεση και από την άλλη είναι εξτρά εργαζόμενοι που και ένα μεροκάματο να έχουν κάνει, το χάνουν».  

Από την μεριά του το υπουργείο Εργασίας εξηγεί ότι αυτός ήταν ο πιο δίκαιος τρόπος που θα επέτρεπε να λάβουν βοήθημα όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι

Το ξενοδοχείο είχε χρέη 40 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 5 εκ. προς τους εργαζόμενους. Προς το παρόν όμως από το τίμημα του πλειστηριασμού οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ούτε1 ευρώ

«Εμείς από τον πλειστηριασμό δεν έχουμε πάρει τίποτα. Περιμένουμε η συμβολαιογράφος να βγάλει το πινάκιο και μπορεί να περάσουν και δύο χρόνια. Από τα 33 εκ. δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ» αναφέρει επίσης ο κ. Γκουγκούδης.  

Τα χρόνια της χλιδής για το εμβληματικό ξενοδοχείων των 314 πολυτελών δωματίων έχουν περάσει στην ιστορία…  Οι εργαζόμενοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων δούλευαν για περισσότερα από 20 χρόνια εκεί,  δεν μπορούν πλέον να βγάλουν ούτε στα προς το ζην.  

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top