Έτοιμη να εκδικηθεί η Τουρκία για τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ! Στα τηλέφωνα Αναστασιάδης-Τσίπρας για να προλάβουν τα χειρότερα

Τι αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι εξελίξεις με την Τουρκία, με αφορμή την έναρξη των γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες στην Κυπριακή ΑΟΖ, βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, με την Μάρα Ζαχαρέα.

Η Κάτια Μακρή αποκάλυψε στο δελτίο τi ακριβώς εννοεί ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου, όταν απειλεί με αντίποινα για τη γεώτρηση και με τι τρόπο σχεδιάζει να αντιδράσει η ελληνική πλευρά.

«Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που έχει άμεση γνώση όλων των κινήσεων τα τελευταία 24ωρα μου είπε "να προσέξω ιδιαίτερα τη σημερινή δήλωση του Τσαβούσογλου". Πως βλέπει το θέμα η Αθήνα; O τούρκος υπουργός, λένε, δεν απείλησε με στρατιωτικές ενέργειες, αλλά απείλησε ότι θα κάνει ακριβώς το ίδιο στην κυπριακή ΑΟΖ. Στο οικόπεδο "6" για παράδειγμα, το οποίο ισχυρίζονται ότι είναι και δικό τους, θα βρουν (σσ οι Τούρκοι) και αυτοί μια πλατφόρμα, θα την εγκαταστήσουν και θα ξεκινήσουν δικές τους γεωτρήσεις», είπε αρχικά η κυρία Μακρή.

Τι είπε όμως ο τούρκος υπουργός; «Συνεργαζόμαστε ήδη με το υπουργείο Ενέργειας. Θα προβούμε και εμείς σε αντίστοιχα βήματα ενάντια στις μονομερείς αυτές ενέργειες στο οικόπεδο 11», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τσαβούσογλου.

Δείτε επίσης: Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην Κύπρο - Με αντίμετρα απειλεί ο Τσαβούσογλου

Δείτε επίσης: Από πρωταγωνιστής… κομπάρσος η Τουρκία: Οι μεγάλες δυνάμεις γυρίζουν την πλάτη στον Ερντογάν

Δείτε επίσης: Στο στόχαστρο της Τουρκίας ο Ν. Κοτζιάς: «Είναι από τους υπεύθυνους για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά»

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ στέλνουν στην κυπριακή ΑΟΖ υποβρύχιο τελευταίας τεχνολογίας – Αρκεί ένα «yes» για να ξεκινήσει πυρηνικός πόλεμος

«Στην Τουρκία ψιθυρίζεται εδώ και καιρό, ότι ψάχνουν την πλατφόρμα! Αρκεί κάποιος να έχει από 500 εκατ. ευρώ έως 1, 5 δις ευρώ για να την αποκτήσει. Μυστικά η Αθήνα και η Λευκωσία θεωρούν ότι το σχέδιο της Τουρκίας είναι να κλιμακώσει την ένταση μέσω αυτής της οδού. Σήμερα ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας είπε πως “το καταλαβαίνουμε και σχεδιάζουμε νομικές ενέργειες”. Οι Κύπριοι ,σύμφωνα με πληροφορίες όμως, δεν σχεδιάζουν απλά νομικές ενέργειες, αυτές τις ώρες γίνεται ένας τεράστιος διπλωματικός μαραθώνιος μεταξύ του Κύπριου προέδρου Ν.Αναστασιάδη και του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα, οι οποίοι έχουν απευθυνθεί στο συμβούλιο ασφαλείας και στο αμερικανικό κογκρέσο, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις», πρόσθεσε η γνωστή δημοσιογράφος. 

Δείτε επίσης: Το West Capella έριξε άγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ - Αρχίζει η γεώτρηση υπό το βλέμμα ξένων δυνάμεων

Δείτε επίσης: Επικίνδυνα παιχνίδια από τους Τούρκους!Ετοιμάζεται για γεώτρηση η Κύπρος-Δείτε βήμα βήμα πως θα γίνει

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top