Από πρωταγωνιστής… κομπάρσος η Τουρκία: Οι μεγάλες δυνάμεις γυρίζουν την πλάτη στον Ερντογάν

Καταστροφική η πολιτική του Σουλτάνου για την εξωτερική πολιτική της χώρας

Mετά το πραξικόπημα, και η πολιτική Ερντογάν έχει καταστήσει την Τουρκία από πρωταγωνιστή, κομπάρσο στη διεθνή σκακιέρα.

Γιατί όμως οι ξένες δυνάμεις άλλαξαν στάση απέναντι στους γείτονές μας;

Όπως εξήγησε ο αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Ηλίας Παπανικολάου, «είναι ξεκάθαρο πως κάθε μέρα που περνάει ο Ερντογάν εμφανίζεται όλο και λιγότερο εχέφρων και περισσότερο ανισόρροπος με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Η φράση που είπε “θα συνεχίσουμε να είμαστε φιλικοί με την Ευρώπη για λίγο ακόμα”, έχει σαφώς μια απειλητική χροιά».

Και πρόσθεσε:

«Όσο ψηλώνει και κομπάζει όμως ο Σουλτάνος στα λόγια, τόσο οι πράξεις του κονταίνουν την Τουρκία. Τα αποτελέσματα της πολιτικής του μετά το πραξικόπημα, είναι καταστροφικά για την εξωτερική πολιτική της χώρας του. Κατάφερε να διαλύσει σε ένα χρόνο, ο,τι έχτιζαν οι Τούρκοι σχεδόν έναν αιώνα τώρα. Υπερδυνάμεις που μέχρι τώρα συγχωρούσαν σχεδόν τα πάντα στην Τουρκία, την έχουν βάλει στη γωνία. Κυρίως οι Αμερικανοί, φέρονταν παλιά στους Τούρκους σαν το κακομαθημένο παιδί που χρειαζόταν στοργή και νουθεσία. Ακόμα και την εισβολή στην Κύπρο, την είχαν καταπιεί οι Αμερικανοί γιατί οι Τούρκοι εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά τους. Δεν μιλάμε για χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία που στήριζαν οποιοδήποτε τουρκικό καθεστώς όσο ολοκληρωτικό και να ήταν. Μάλιστα οι Γερμανοί ήταν εμπνευστές της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ότι 200 χιλιόμετρα από την Μερσίνα πλέει αυτός ο φονιάς (το πυρηνικό υποβρύχιο Τζώρτζ Μπους), είναι αποτέλεσμα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής Ερντογάν. Το ότι οι Γερμανοί φεύγουν από το Ιντσιρλίκ, το ίδιο. Και είναι εύκολο να κάνεις τον καμπόσο στην μικρή Κύπρο, στην Ελλάδα, στους ταλαιπωρημένους Τούρκους, όταν όμως σου κλείνει το μάτι με νόημα ένα πυρηνικό υποβρύχιο έτοιμο για όλα τότε τα πράγματα αλλάζουν. Γιατί μπορεί ο καυγάς να είναι τουρκική λέξη, αλλά τουρκική έκφραση είναι και ο τζάμπα μάγκας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top