Στο στόχαστρο της Τουρκίας ο Ν. Κοτζιάς: «Είναι από τους υπεύθυνους για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά»

Συνεχίζονται οι προκλήσεις λίγο πριν ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο «11»

Στο στόχαστρο της Τουρκίας ο Ν. Κοτζιάς

Νέα σφοδρή επίθεση εναντίον του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά εξαπολύει με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντάς τον και πάλι τον κύριο υπαίτιο για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινούν οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ υπό τις απειλές της Τουρκίας

«Η Τουρκία παρακολούθησε τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά με καλή θέληση και εποικοδομητική στάση, όπως κάνουμε από την αρχή της διαπραγματευτικής διαδικασίας, έχοντας πάντα ως στόχο να φτάσουμε σε μία δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση στο Κυπριακό ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες γνωρίζουν ποιοι είχαν και ποιοι δεν είχαν συμπεριφορά εποικοδομητική», αναφέρει η ανακοίνωση.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά την την περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του, περί αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις, το τουρκικό ΥΠΕΞ τι χαρακτηρίζει «εντελώς απαράδεκτές» και συνεχίζει:

«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο υπουργός Κοτζιάς προβαίνει σε αβάσιμους ισχυρισμούς και εμπλέκεται σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, καθώς όσοι έχουν επίγνωση ότι η προσέγγισή τους είναι μη εποικοδομητική και μακριά από το πνεύμα του συμβιβασμού, είναι επιρρεπείς στο να εκφράζουν αβάσιμους και αναληθείς ισχυρισμούς, ώστε να είναι σε θέση να κατηγορούν μετά όσους εμφανίζουν καλή πίστη και εποικοδομητικότητα, σε αντίθεση με τους ίδιους».

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τον κ. Κοτζιά «υπεύθυνο για την αδυναμία της Διάσκεψης να παράγει αποτελέσματα»

«Οι μάταιες προσπάθειες του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών να μεταφέρουν την ευθύνη στην Τουρκία είναι στην πραγματικότητα μια προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος ότι οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν λόγω έλλειψης καλής πίστης και πολιτικής βούλησης εκ μέρους της χώρας του και της ελληνοκυπριακής πλευράς», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top