Μητσοτάκης στη συνάντηση με τους αστυνομικούς (ΠΟΑΣΥ): Η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα

Επανάλαβε την διαφωνία του για την εκδήλωση στα Εξάρχεια αλλά κάλεσε την κυβέρνηση να περιφρουρήσει την τάξη

Μητσοτάκης στη συνάντηση με τους αστυνομικούς (ΠΟΑΣΥ): Η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα

«Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» χαρακτήρισε το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας ο   πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε  σήμερα  με το προεδρείο της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε κατά την διάρκεια της συνάντησης.

 «Πρόεδρε, χαιρόμαστε πάρα πολύ που για άλλη μια φορά, σε υποδεχόμαστε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη ανησυχία τα τεκταινόμενα στο χώρο της Δημόσιας Τάξης και της ασφάλειας. Θα ήθελα να μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε τις πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει και που θα αναλάβετε, αφενός για να υπερασπιστείτε τον κλάδο τον οποίον εκπροσωπείτε και αφετέρου για να συμβάλλετε και εσείς ώστε να εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της ασφάλειας το οποίο φαίνεται ότι τελευταία απουσιάζει. Τουλάχιστον φθίνει.

Έχουμε πει πολλές φορές, ως Νέα Δημοκρατία, ότι για εμάς η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, προϋπόθεση ελευθερίας και Δημοκρατίας. Θα στηρίξουμε, σε κάθε περίπτωση, όλες τις προσπάθειες οι οποίες κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση».

Επανέλαβε την διαφωνία του ο πρόεδρος της ΝΔ με την εκδήλωση στα Εξάρχεια αλλά αναγνώρισε το δικαίωμα κάθε σωματείου να κάνει νόμιμη συγκέντρωση     

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε κατά την συνάντηση την διαφωνία του για την εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ στις 29 Ιουνίου στα Εξάρχεια, αλλά πρόσθεσε ότι  η αυτονομία της ΠΟΑΣΥ είναι δεδομένη και αυτονόητη και  αναγνώρισε το δικαίωμα κάθε σωματείου να οργανώνει σε νόμιμα πλαίσια οποιαδήποτε εκδήλωση ή συγκέντρωση.

Με δεδομένο ακόμη  ότι η απόφαση της ΠΟΑΣΥ έχει ληφθεί και η εκδήλωση έχει λάβει τη νόμιμη άδεια,  ο πρόεδρος της ΝΔ  συμπλήρωσε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να διαφυλάξει την τάξη και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Στηρίζει ή όχι η ΝΔ τη συγκέντρωση;

Τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ  κατά τη συνάντηση με την ΠΟΑΣΥ, σχολίασε με ανακοίνωσή του  το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο αναφέρει σε αυτήν:

«Πριν από λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταδικάσει δημόσια σε συνέντευξή του τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σπεύσει να τη στηρίξει.

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ στηρίζει ή όχι τη συγκέντρωση που προανήγγειλε ο συνδικαλιστικός φορέας των αστυνομικών στα Εξάρχεια;

Η ΝΔ σχεδιάζει και άλλες δράσεις και ποιες; Ως πότε η ΝΔ θα θεωρεί τους αστυνομικούς «πελάτες» της και χειραγωγούμενα; Είναι αυτή υπεύθυνη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;».

 

      

 

 

      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top