Τα Grammy "γέμισαν" Jay-Z και άλλες hip hop υποψηφιότητες

Οι νέες τάσεις στη μουσική βιομηχανία

Είναι το είδος μουσικής που έχει τους περισσότερους φανς κι αυτό είναι πλέον αδιαπραγμάτευτο - αποτυπώνεται άλλωστε και στους εκπροσώπους των υποψηφιοτήτων στα βραβεία Grammy.

Στην κορυφή για ακόμα μια φορά ο Jay-Z, με αριθμό ρεκόρ υποψηφιοτήτων σε αυτήν τη διοργάνωση, 8 στο σύνολο. Μένει να δούμε πόσα βραβεία θα πάρει το βράδυ της 60ης τελετής απονομής την 28η Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη και πόσα ο επίσης με πολλές υποψηφιότητες Kendrick Lamar, 7 στον αριθμό και ο Childish Gambino με 5 υποψηφιότητες, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Έτσι, ο Son Carter - όπως είναι το πραγματικό όνομα του Jay-Z, που έχει τιμηθεί με 21 βραβεία στην ιστορία των Grammy Awards, ίσως καταφέρει να ξεπεράσει τη σύζυγό του Beyonce που έχει 22 βραβεία στην κατοχή της και να προσεγγίσει λίγο παραπάνω τον μουσικό, συνθέτη και παραγωγό Quincy Jones με 27. Ο νικητής ωστόσο όλων των εποχών είναι ο Ούγγρος μαέστρος Γκέοργκ Σόλτι με 31 βραβεία.

Με υποψηφιότητες στις τρεις από τις τέσσερις βασικές κατηγορίες, ήτοι συνολικά 6 υποψηφιότητες, ο τραγουδιστής με καταγωγή από τη Χαβάη Bruno Mars είναι ίσως ο μοναδικός μουσικός που αποτελεί το αντίπαλο δέος των ράπερ.

Το άλμπουμ του "24K Magic", με μεγάλες επιρροές από τη μουσική ποπ και φανκ της δεκαετίας του 1980, συναγωνίζεται σε κατηγορίες όπως «Άλμπουμ της χρονιάς», «Δίσκος της Χρονιάς» και «Τραγούδι της Χρονιάς» για το "That's What I Like".Αντίθετα, αν και η Τέιλορ Σουίφτ έβγαλε τον δίσκο της χρονιάς -το «Reputation» πούλησε 1,2 εκατ. αντίτυπα στις ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του- δεν διεκδικεί το αντίστοιχο βραβείο. Και αυτό γιατί το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 10 Νοεμβρίου και ήταν αργά για να μπει στη λίστα των διεκδικητών.

Πάντως, το όνομά της εμφανίζεται στον κατάλογο των υποψηφιοτήτων, ως στιχουργός του τραγουδιού κάντρι «Better Man» του συγκροτήματος «Little Big Town» και ως συνερμηνεύτρια στο πλευρό του Ζάιν Μάλικ του «I Don't Wanna Live Forever».

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top