Σε μια βραδιά που τα είχε όλα, από κέφι, τραγούδι και χαμόγελα μέχρι… τρολάρισμα στα social media επελέγη το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 62ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Κίεβο τον Μάιο.

Και όπως ανακοινώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, το κομμάτι αυτό δεν είναι άλλο από το This is love, το δεύτερο κατά σειρά τραγούδι της Demy που ακούστηκε στον ελληνικό τελικό.

Κοινό και επιτροπή έδωσαν την ψήφο τους στο κομμάτι τους στίχους του οποίου υπογράφει η Romy Papadea και ο John Ballard, τη σύνθεση ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ενώ την σκηνοθετική επιμέλεια του τραγουδιού υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. 

Το τηλεοπτικό κοινό ψήφισε με γραπτό μήνυμα ή μέσω κλήσης από σταθερό τηλέφωνο και η ποσόστωση στην ψήφο ήταν 70% μέσω televoting.

Πόσες ψήφους πήρε όμως κάθε ένα από τα τρία υποψήφια κομμάτια;

Στο σύνολο, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του star.gr, ελήφθησαν 8220 ψήφους από sms και τηλεφωνήματα και όπως προκύπτει από τους αριθμούς, η διαφορά του νικητήριου κομματιού από τα άλλα δύο που παρουσιάστηκαν ήταν… σαρωτική!

 

Αναλυτικά, οι ψήφοι που πήρε το κάθε κομμάτι είναι: 

Angels (Σύνθεση – παραγωγή: Δημήτρης Κοντόπουλος, Στίχοι: Romy Papadea): 1353 ψήφοι

This is love (Σύνθεση – παραγωγή: Δημήτρης Κοντόπουλος, Στίχοι: Romy Papadea & John Ballard): 5081 ψήφοι

When then morning comes around (Σύνθεση – παραγωγή: Δημήτρης Κοντόπουλος, Στίχοι: John Ballard): 1786 ψήφοι

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βότσκαρης

Tags: