Αν είστε από αυτούς της τελευταίας στιγμής, που μαζί με τα ψώνια και τα δώρα, κάνετε αγώνα δρόμου προκειμένου να φτιάξετε με τα χεράκια σας την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την απλή και… αποτελεσματική συνταγή που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.

Πρόκειται για μια βασιλόπιτα σε μορφή κέικ, η οποία… θα σας μείνει αξέχαστη.

Προσοχή όμως ε;MHN ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ!

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την συνταγή αλλά και την μέθοδο εκτέλεσης:

Συστατικά

 

300 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. ζάχαρη άχνη

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 γρ. μαστίχα

7 γρ. μαχλέπι

1 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. αλεύρι

1-2 πορτοκάλια ξύσμα

2 βανίλιες ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το μείγμα Β

 

4 αυγά (200 γρ.)

75 ml γάλα 3,5% λιπαρά

Για το μείγμα Γ

 

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ με το «φτερό» πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν, σταμάταμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. (Καλό είναι το βούτυρο να το χτυπάμε όταν είναι εκτός ψυγείου για κάποια ώρα ώστε να είναι μαλακό).

Κατά τη διάρκεια που δουλεύει το μίξερ παίρνουμε τα υπόλοιπα υλικά από το πρώτο μείγμα (εκτός από το πορτοκάλι) και τα χτυπάμε σε ένα μπλεντεράκι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη για να γίνουν σκόνη.

Όταν ετοιμαστούν προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε αυτή τη σκόνη στο μείγμα με το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος Β σιγά σιγά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα Γ και ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα.

Βουτυρώνουμε-αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 25 εκ. με αφαιρούμενα πλαϊνά και ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.

Πριν το ψήσιμο βάζουμε το φλουρί!!!

Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

 

Tags: