Η Γιώτα Νέγκα δουλεύει σκληρά και οι κόποι της έχουν αποδώσει καρπούς, αφού διαγράφει μια λαμπρή πορεία στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Με στιβαρή, δωρική ερμηνεία, που έχει τις ρίζες της στις κορυφαίες λαϊκές φωνές αυτού του τόπου, ήρθε όχι μόνο για να συνεχίσει τη μεγάλη παράδοση του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού αλλά και να την προχωρήσει, με τρόπο μοναδικό.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με προσεκτικές και ουσιαστικές επιλογές και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του τραγουδιού που εκπροσωπεί, η Γιώτα Νέγκα κατέκτησε επάξια τη θέση της ανάμεσα στους μεγάλες φωνές του καιρού μας, επιμένοντας να μας συγκινεί όπως παλιά και σαν από πάντα.

Από την πρώτη της εμφάνιση με το τραγούδι «Με τα μάτια κλειστά» του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου , μέχρι το «Δίκιο μου» και τους δυο δίσκους με τον Θέμη Καραμουρατίδη, η Γιώτα Νέγκα χαράζει μια επιτυχημένη πορεία γεμάτη από σημαντικές συνεργασίες τόσο στη δισκογραφία όσο και στη σκηνή, έχοντας στο πλευρό της κάποιους από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες όπως τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Βαγγέλη Κορακάκη,τον Κώστα Λειβαδά, τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Βασίλη Δημητρίου , τον Μίκη Θεοδωράκη.

Πριν από λίγες ημέρες έδωσε μια μοναδική συναυλία στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και κατάφερε να «μαγέψει», το πλήθος κόσμου που κατέφθασε από πολύ νωρίς στον συναυλιακό χώρο.

Η ερμηνεύτρια ολόφωτη, αέρινη και άκρως αφοπλιστική εμφανίστηκε στη σκηνή ερμηνεύοντας ένα από τα τραγούδια του νέου της δίσκου με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Οδυσσέα Ιωάννου, το «Δε με κρατάει ό,τι θυμάμαι».

Το κοινό ταξίδεψε μαζί της και καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας δεν σταμάτησε να τραγουδά μαζί της και βέβαια να την χειροκροτά.

Το star.gr, διασκέδασε με το ρεπερτόριο της ερμηνεύτριας και εξασφάλισε για τους αναγνώστες του αποκλειστικές φωτογραφίες.

Της Μίτση Σκέντζου

e-mail: mskentzou@star.gr

Φωτορεπορτάζ: Θάνος Λαϊνας

Tags: