Δεν έφταναν οι μικρές γκάφες που έγιναν, ούτε η τεράστια μιας και άλλη ήταν ταινία που κέρδισε το «Όσκαρ καλύτερη ταινία» και σε άλλη – αρχικά – το έδωσαν, ήρθε και ακόμα μια!

Συγκεκριμένα, όταν άρχισε η παρουσίαση των φωτογραφιών, φόρος τιμής για όσους χάθηκαν, στην μεγάλη οθόνη του Ντόλμπι Θίατερ στο Λος Άντζελες, η Τζαν Τσάπμαν, μια Αυστραλή παραγωγός, ανακάλυψε με τρόμο ότι το πρόσωπό της φιγουράριζε πάνω από το όνομα της φίλης της και συμπατριώτισσάς της, Τζάνετ Πάτερσον που απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2016.

«Εξεπλάγην που χρησιμοποίησαν την φωτογραφία μου αντί της καλής μου φίλης και παλιάς μου συνεργάτιδας Τζάνετ Πάτερσον» είπε η Τσάπμαν στο περιοδικό VanityFair και συνέχισε: «Είμαι ζωντανή και καλά στην υγεία μου. Συνεχίζω να εργάζομαι ως παραγωγός».

«Η Τζάνετ ήταν πολύ όμορφη και είχε προταθεί τέσσερις φορές για βραβείο Όσκαρ, είναι πραγματικά απογοητευτικό που ένα τέτοιο σφάλμα δεν ανακαλύφθηκε νωρίτερα».

Η ενδυματολόγος Τζάνετ Πάτερσον απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών στην Αυστραλία, την 21η Οκτωβρίου του 2016, σύμφωνα με τον ιστότοπο IMDB.

Είχε συνεργαστεί με την Τζαν Τσάπμαν στην ταινία «Μαθήματα πιάνου» της Τζέιν Κάμπιον (1993).

Tags: