Το χλιδάτο resort, όπου θα γίνει η συνάντηση Τραμπ - Κιμ

Το νησί Σεντόζα θα φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ – Β. Κορέας

Στη Σιγκαπούρη είναι στραμμένη η προσοχή όλου του κόσμου, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας στο νησί Σεντόζα, που θεωρείται από τα πιο χλιδάτα τουριστικά θέρετρα στον κόσμο.

Στο νησί, το οποίο απέχει 500 μέτρα από τη Σιγκαπούρη υπάρχει το ξενοδοχείο Capella, όπου θα συναντηθούν για πρώτη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν, με τη διεθνή κοινή γνώμη να ελπίζει ότι η συνάντηση αυτή θα δώσει τέλος σε μια διαμάχη ετών.

Το νησί Σεντόζα έχει έκταση 3,47 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της χώρας, πολύ κοντά στον Ισημερινό. Μάλιστα μια γέφυρα 0,5 χιλιομέτρων συνδέει το νησί με τη Σιγκαπούρη.

Όταν ανακοινώθηκε η σύνοδος κορυφής στις αρχές Ιουνίου η διοίκηση του ξενοδοχείου αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις κρατήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η συνάντηση Τραμπ – Κιμ, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες.

Η είσοδος και η έξοδος του ξενοδοχείου είναι καλυμμένες με στέγαστρα και το προσωπικό ασφαλείας πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους σε πεζούς και οχήματα που πλησιάζουν το ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο στις παρυφές ενός λόφου, καλύπτεται από δέντρα και δεν είναι εύκολη η πρόσβαση από τους παπαράτσι.

Διαθέτει πολυτελή δωμάτια και βίλες και οι τιμές κυμαίνονται από 500 – 7.800 δολάρια την ημέρα.

Επίσης η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης έχει δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας γύρω από το ξενοδοχείο από θαλάσσης και αέρος, αν και όπως ανακοινώθηκε το νησί θα είναι προσβάσιμο στο κοινό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top