Mετά το ηφαίστειο η Γουατεμάλα «χτυπήθηκε» και από ισχυρό σεισμό

62 νεκρούς άφησε πίσω του του «Φουέγκο» - Πάνω από 300 οι τραυματίες (προσοχή σκληρές εικόνες στο video)

Η μια «πληγή» μετά την άλλη «χτυπά» τη Γουατεμάλα.

Σαν να μην έφτανε η έκρηξη του ηφαιστείου «Φουέγκο» που άφησε πίσω του 62 νεκρούς και πάνω από 300 τραυματίες, τα παράλια της Γουατεμάλας επλήγησαν από ισχυρό σεισμό 5,2 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

ΜΕΤΡΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΓΕΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ – ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ

 

Το πρωί σημειώθηκε νέα έκρηξη του ηφαιστείου «Φουέγκο». Ένα καυτό ποτάμι λάσπης, στάχτης και αερίων κατέβηκε από τις πλαγιές του ηφαιστείου, αναγκάζοντας τους διασώστες να σταματήσουν προσωρινά τις έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων στο χωριό Ελ Ροντέο.

Η πρωινή έκρηξη διέκοψε τις προσπάθειες διάσωσης και στη νότια πλευρά του Φουέγκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκρηξη του ηφαιστείου «Φουέγκο» στη Γουατεμάλα - 38 νεκροί

Μία ημέρα μετά τη μεγαλύτερη έκρηξη των τελευταίων 40 ετών, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας προσπαθούσαν να σκουπίσουν το παχύ στρώμα στάχτης από τους δρόμους και τις ταράτσες. Κλήθηκαν τεχνικοί στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης για να καθορίσουν αν είναι ασφαλές για να επαναλειτουργήσει.

«Το τοπίο στο ηφαίστειο έχει αλλάξει τελείως, τα πάντα καταστράφηκαν ολοσχερώς», είπε ο ηφαιστειολόγος Γκουστάβο Τσίγκνα.

Το Φουέγκο, ένα από τα πολλά ενεργά ηφαίστεια της Κεντρικής Αμερικής, βρίσκεται κοντά στην αποικιακή πόλη Αντίγκουα, που έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας από την UNESCO και έχει γλιτώσει από πολλές εκρήξεις τους τελευταίους αιώνες.

Το «Φουέγκο» μετά την έκρηξή του έστειλε τέφρα και καπνό σε ύψος έως και 10 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα να καλυφθούν με στάχτη πολλές γύρω περιοχές.

Στο Σαν Μιγκέλ Λος Λότες, ένα χωριουδάκι που καταστράφηκε ολοσχερώς, ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε ένα σεληνιακό τοπίο, με ερείπια ισοπεδωμένων σπιτιών και πτώματα ανθρώπων και ζώων, καλυμμένα από λάσπη και στάχτες που ακόμη κάπνιζαν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top