Είναι επίσημο: Ακυρώθηκε για να γίνει τελικά στις 12 Ιουνίου η συνάντηση Κιμ Τραμπ

Μετά από τα «40 κύματα» που πέρασε - Τι αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος

Θα συναντηθούν τελικά Τραμπ και Κιμ στις 12 Ιουνίου

Ακυρώθηκε για να.. διεξαχθεί τελικά η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιογνκ Ουν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, θα «τα πουν» τελικά στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, στις 09:00 το πρωί τοπική ώρα (04:00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας).

Η ανακοίνωση έγινε από τον Λευκό Οίκο περίπου μια εβδομάδα μετά τον πανικό που είχε προκληθεί, όταν με επιστολή του ο Τραμπ ενημέρωνε τον Κιμ ότι ακυρώνει τη συνάντησή τους στη Σύνοδο της Σιγκαπούρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραμπ: «Έκλεισε» η Σύνοδος Κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου

Ο Κιμ κατέστρεψε τα πυρηνικά και λίγο μετά ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση μαζί του

Κιμ σε Τραμπ: «Είμαι αποφασισμένος να σε συναντήσω. Να λύσουμε τις διαφορές μας»

Μετά την «ψυχρολουσία» προετοιμάζεται συνάντηση Τραμπ και Κιμ

Σε αυτήν μεταξύ άλλων ανέφερε πως «δυστυχώς, δεδομένης της απίστευτης οργής σας και της φανερής εχθρικότητας που επιδείξατε στην πιο πρόσφατη δήλωσή σας, νιώθω ότι είναι ακατάλληλο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να έχουμε αυτή τη συνάντηση που προγραμματιζόταν εδώ και καιρό (...) Αναφέρετε το πυρηνικό σας οπλοστάσιο, όμως το δικό μας είναι τόσο ογκώδες και ισχυρό που προσεύχομαι στον Θεό να μην χρειαστεί ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε» σημείωνε με νόημα ο Τραμπ.

Τελικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ το ξανασκέφτηκε, ενώ καταλύτης ήταν τόσο η επιστολή που έλαβε από τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, την οποία ο Τραμπ χαρακτήρισε ως «ένα πολύ ωραίο, πολύ ενδιαφέρον γράμμα», όσο και η κρυφή συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον ηγέτης της Νότιας Κορέας, Μουν τζε-Ιν όπου του δήλωνε την πρόθεσή του για αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top