Αυτά είπε στον Πούτιν για τους δύο στρατιωτικούς κατά τη συνομιλία τους ο Ερντογάν

Έθεσε θέμα ανταλλαγής με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Την ανταλλαγή των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα, μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε ευθαρσώς ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν.

Αυτό αποκάλυψε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Μόσχα, Αχιλλέας Πατσούκας, ο οποίος τόνισε πως κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που είχαν Πούτιν – Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στον Αλέξη Τσίπρα και έθεσε το ζήτημα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Τότε ο Τούρκος ομόλογός του για πρώτη φορά του διεμήνυσε ευθαρσώς και ξεκάθαρα ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δε θα απελευθερωθούν αν η Αθήνα δεν εκδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, όπως ζητά τόσο καιρό η Τουρκία.

Πηγές από το Κρεμλίνο που επικαλείται ο δημοσιογράφος αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη συζήτηση έγινε στις 3 Απριλίου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη διαβεβαίωση που του έδωσε ότι  θα μιλήσει στον Ερντογάν για την απελευθέρωση των Δ. Κούκλατζη και Α. Μητρετώδη, όντως πίεσε τον Τούρκο ομόλογό του να προχωρήσει στην εκτόνωση της κατάστασης.

Πάντως μετά και από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών στην Τουρκία για τις 24 Ιουνίου, η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών φαίνεται ότι θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στις Καστανιές του Έβρου στα σύνορα με την Τουρκία κατά τη διάρκεια περιπόλου και ακόμα δεν τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top