Υπουργός είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά κόρη άλλου υπουργού

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Μετά το σκάνδαλο "Γουάινσταιν" στις ΗΠΑ, πληθαίνουν οι "φωνές" των γυναικών και στην Ευρώπη. Μία στις δύο Γαλλίδες έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση στον γαλλικό Τύπο .

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο κατά της σεξιστικής και σεξουαλικής βίας , την ώρα που κόρη υπουργού καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση των πρώην υπουργό δικαιοσύνης Πιερ Ζοξ.

7,5 χρόνια μετά η κόρη του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Σαρκοζί, Ερίκ Μπεσόν,  ορθώνει το ανάστημά της.

Η συγγραφέας πια Αριάν Φορνιά μιλά για το βράδυ που αισθάνθηκε όπως λέει χαρακτηριστηκά σαν ένα κομμάτι κρέας . 

Ο πατέρας της ήταν εν ενεργεία υπουργός. Φοβόταν πώς αν του αποκάλυπτε τη χυδαία πράξη του θα τον ξυλοφόρτωνε. Έτσι, του μίλησε πολύ αργότερα για αυτό. Ο Πιερ ζοξ έκανε λόγο για αποκυήματα της φαντασίας. 

Την ίδια ώρα μία ακόμη καταγγελία ταρακουνά το πολιτικό κατεστημένο . Η πρώην διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Κριστόφ Αρέντ  του έκανε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση. Η 29χρονη ισχυρίστηκε ότι ένα βράδυ την κόλλησε στον τοίχο του ιατρείου του και πήγε να την φιλήσει.  Μια άλλη φορά την τσίμπησε στο στήθος ενώ της έκανε σχόλια όπως για παράδειγμα ότι έχει πολύ όμορφα οπίσθια.

Εάν επαληθευτούν αυτά για τον βουλευτή θα πρέπει να παραιτηθεί και να φύγει. Δεν μπορούμε να τα ανεχτούμε αυτα μέσα στο κοινοβούλιο

Εν τω μεταξύ στο twitter συνεχίζεται η εκστρατεία με το χασταγκ «Εκθέστε το γουρούνι σας» . Όλο και περισσότερες γαλλίδες αποκαλύπτουν τις εμπειρίες τους ως θύματα βιασμού , σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και λεκτικής κακοποίησης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top