Το μυστικό σχέδιο Ερντογάν για την κατασκευή ατομικής βόμβας

Ζήλεψε και θέλει να κάνει την Τουρκία πυρηνική δύναμη

Το σχέδιο Ερντογάν για την κατασκευή ατομικής βόμβας

Δεν μας έφτανε η πυρηνική απειλή από τη Βόρεια Κορέα, τώρα, βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι και η Τουρκία επιδιώκει να αναδειχθεί σε πυρηνική δύναμη και εργάζεται για να αποκτήσει τη δική της ατομική βόμβα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Express, επικαλούμενο Τούρκο δημοσιογράφο, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει καταρτίσει μυστικό σχέδιο για την απόκτηση ατομικής βόμβας ειδικά τώρα που οι σχέσεις της Άγκυρας με την ΕΕ δεν βρίσκονται και στο καλύτερο σημείο.

Όλα αυτά τα αποκάλυψε στην εφημερίδα ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Τουρκία είναι η επόμενη χώρα που θέλει να επεκτείνει το οπλοστάσιό της για να συμπεριλάβει και ατομικές βόμβες.

Μπορεί η Τουρκία να διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, παρ’ όλ’ αυτά, σύμφωνα με τον Μποζκούρτ, οι φιλοδοξίες του Ερντογάν δεν σταματούν εκεί.

«Η Άγκυρα έχει ένα μυστικό σχέδιο για να αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένης και ατομικής βόμβας για αναχαίτιση» είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι στενοί συνεργάτες του Ερντογάν, τους οποίους εμπιστεύεται απόλυτα έχουν συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο κατασκευής μιας ατομικής βόμβας.

Υπογραμμίζει δε ότι στις πρόσφατες συναντήσεις του Τούρκου προέδρου με τη Ρωσία και την Ιαπωνία οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην κατασκευή δύο νέων πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία.

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και ο Τούρκος εμπειρογνώμονας του Αμερικανικού thinktank για την Προάσπιση των Δημοκρατιών, Αγιακάν Ερντεμίρ, ο οποίος είχε τονίσει ότι ο Ερντογάν επιθυμεί διακαώς να μετατρέψει την Τουρκία σε πυρηνική δύναμη αλλά δεν έχει την δυνατότητα να το κάνει.

Ειδικά μάλιστα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, τα σχέδια του Ερντογάν ανεστάλησαν.

«Η Τουρκία έχει έλλειψη οικονομικών πόρων αλλά και προσωπικού για ένα τόσο ακριβό και υψηλής τεχνολογίας εγχείρημα. Τα φιλικά προσκείμενα Μέσα συνήθως υπερβάλλουν σε ό,τι αφορά την στρατιωτική δύναμη της χώρας για να τονώσουν το ηθικό των πολιτών», τόνισε.

Ο Ερντεμίρ θεωρεί τέλος ότι ο Ερντογάν εξουδετερώνει όχι μόνο όλους τους αντιφρονούντες αλλά και όλους εκείνους που δεν θα υποστήριζαν το πυρηνικό του όνειρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top