Η νέα ιδιορρυθμία του Σουλτάνου: ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ την ξένη λέξη «αρένα» σε όλα τα τουρκικά γήπεδα!

Έδωσε εντολή να αφαιρεθεί από τα στάδια

Η νέα ιδιορρυθμία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η απέχθεια του στις ξένες λέξεις. Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή στον υπουργό αθλητισμού να βγει από την ονομασία των τουρκικών γηπέδων η λέξη Αρένα, η οποία παραπέμπει σύμφωνα με τα λεγόμενα του στη βία.

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη το έχει τούμπανο για τον βάρβαρο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν τους πολιτικούς του αντιπάλους και οι φήμες μιλούν για βασανισμό ανθρώπων στις τουρκικές φυλακές, εκείνος επιδεικνύει πρωτοφανή ευαισθησία μην αντέχοντας να αποκαλούνται «αρένες» τα τουρκικά γήπεδα.

«Εδώ δεν είναι αρένα, είναι στάδιο. Είμαι εναντίον του ονόματος αρένα. Έδωσα εντολή στον Υπουργό να αφαιρεθεί από τα στάδια η λέξη αρένα».

Ο Τούρκος πρόεδρος με το γνωστό αυταρχικό του στιλ του Σουλτάνου, διέταξε να βγει από τις ονομασίες των τουρκικών σταδίων η... ξένη λέξη αρένα, αφού στις αρένες άνθρωποι διαμελίζονταν όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Φωνή Σουλτάνου, οργή θεού, καθώς άμεσα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας ανακοίνωσε την απόφαση της να σβηστεί η λέξη αρένα από όλα τα γήπεδα της χώρας.

Πρώτη έσπευσε να συμμορφωθεί η Γαλατασαράι η οποία ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει άμεσα το όνομα της Τουρκ Τέλεκομ αρένα σε Τουρκ τέλεκομ στάντιουμ, ενώ το ίδιο ανακοίνωσε και η Μπεσίκτας με το γήπεδο της να αποκαλείται πλέον Vodafone stadium.

Ο Ερντογάν που είναι φανατικός υπερασπιστής της τουρκικής γλώσσας δεν επέδειξε όμως την ίδια αυστηρότητα και με την ξένη προέλευση των ονομάτων των χορηγών εταιριών αφού το χρήμα όπως φαίνεται τιθασεύει ακόμα και τους σουλτάνους.

ΔΕΙΤΕ TO VIDEO

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top