ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ! Βομβάρδισαν με χημικά το Ιντλίμπ στη Συρία-Νεκρά παιδιά παντού

Απίστευτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας-Πρώτη ανάρτηση: 04-04-2017 13:50

Σοκ και δέος προκαλούν οι εικόνες που έρχονται στο φως από το Ιντλίμπ της Συρίας, το οποίο βομβάρδισε το καθεστώς Άσαντ με τοξικό αέριο. 

Από την αεροπορική επίθεση των συριακών δυνάμεων και των Ρώσων συμμάχων τους μέχρι στιγμής 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους εννέα παιδιά. Μάλιστα τα πιο δυσοίωνα σενάρια αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί δραματικά και να ξεπεράσει τους 100. 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι άνθρωποι έπαθαν ασφυξία ή λιποθύμησαν, ενώ κάποιοι έβγαζαν αφρούς από το στόμα.

Παιδικά κορμάκια κείτονταν στο έδαφος, ενώ ιατρικές πηγές υποστηρίζουν ότι στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς χρησιμοποιήθηκε το νευροπαραληπτικό αέριο Σαρίν. Κάποιοι άλλοι βέβαια ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιήθηκαν βαρέλια – βόμβες με αέριο χλωρίου. 

 

Οι νεκροί στη Χαν Σεϊκχούν, πρωτεύουσα του Ιντλίμπ, πέθαναν από εισπνοή τοξικού αερίου, δεκάδες άλλοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ έχουν εμφανίσει και άλλα συμπτώματα.

Η κυβέρνηση Άσαντ ή οι Ρώσοι σύμμαχοί της δεν έχουν αναλάβει ακόμα την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς, ωστόσο το αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό δίκτυο Orient News ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 50 και των τραυματιών 150. 

Εθελοντές της οργάνωσης Λευκά Κράνη χρησιμοποίησαν μάνικες νερού για να ξεπλύνουν τους τραυματίες από το τοξικό αέριο, ενώ τα social media κατακλύζονται από βίντεο που δείχνουν νεκρά παιδιά να μεταφέρονται στο νοσοκομείο από το σημείο της επίθεσης.

Στη συνοικία Ιμπίτ τουλάχιστον 20 άνθρωποι έπαθαν ασφυξία, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, ενώ ανάλογη επίθεση έγινε και στην πόλη Ζεσρ αλ Σογκούρ, όπου 20 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν.

Η αντιπολίτευση της Συρίας κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση και να ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση με το τοξικό αέριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top