Αποκλειστικό STAR: Κτίρια φαντάσματα... οι δομές του ΠΕΔΥ

Υποστελέχωση και αναμονή ωρών και στο ΠΕΔΥ Πειραιά

Αρκετές μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας υπολειτουργούν καθώς λείπουν γιατροί. Το υπουργείο σχεδιάζει να προχωρήσει σε προσλήψεις όμως προς το παρόν οι πολίτες ταλαιπωρούνται.

«Πρώτη φορά ήρθα για το δόντι μου και όλα κλειστά τα έχουνε διαλύσει όλα…». Ο κύριος που ακούτε, ψάχνει μάταια να βρει έναν οδοντίατρο ή έστω έναν υπάλληλο. Στους άδειους διαδρόμους όμως, υπάρχουν μόνο πολίτες, που όπως και εκείνος παλεύουν απεγνωσμένα να εξυπηρετηθούν.

Το ΠΕΔΥ Αιγάλεω μοιάζει σχεδόν έρημο. Μπαίνοντας στη γραμματεία δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος να δώσει μια πληροφορία. Ειδικότητες λείπουν και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται.

«Λείπουν γιατροί οπωσδήποτε ναι δεν έχει ΩΡΙΛΑ. Καταρχήν πρέπει να πας στο Χαϊδάρι. Είναι ένας πότε έρχεται πότε δεν έρχεται»

«Σταδιακά όλες αυτές οι μονάδες θα καταργηθούν και θα μετατραπούν σε ΚΕΠ υγείας λόγω έλλειψης προσωπικού και εργαστηρίων. Θα κατευθύνουν τους ασθενείς στα νοσοκομεία οι οποίοι θα στοιβάζονται και θα ταλαιπωρούνται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών πάνω από 8 ώρες» εξηγεί πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Στο ΠΕΔΥ Αιγάλεω δε λειτουργεί ούτε το ασανσέρ. Ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας αναγκάζονται να ανεβαίνουν 2 και 3 ορόφους με τα πόδια. Υποστελέχωση καταγγέλλουν οι πολίτες και στη δομή του Πειραιά.

«Ενδοκρινολόγοι, ρευματολόγοι , νεφρολόγοι δεν υπάρχουν και ουρά πολύ περιμένουμε, ερχόμαστε με τα ραντεβού πολλές φορές δεν τα βρίσκουμε. Τα ακυρώνουν μπορεί να περιμένουμε κάνα δυο ώρες μέχρι να έρθει»

Είναι μια πραγματικότητα για κάποιες ειδικότητες. Προσλήψεις έχουν να γίνουν στις δομές πρωτοβάθμιας στο κομμάτι των ειδικοτήτων αρκετά χρόνια και επίσης και οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ είχαν πάλι να ανοίξουν αρκετά χρόνια. Το επόμενο δίμηνα θα έχουμε νέες συμβάσεις με ειδικούς γιατρούς αλλά και προσλήψεις στα κέντρα υγείας τον πόλεων.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Ως το 2014 οι δομές του ΠΕΔΥ, τα παλιά ΙΚΑ ήταν 390. Σήμερα όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΥΝ έχει ήδη μπει λουκέτο σε 200.

 Δείτε το αυτοψία της Μαρίας Θεμελή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top