Σφοδρή κακοκαιρία σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι - «Πνίγηκαν» οι Παξοί και χωριό της Αιτωλοακαρνανίας

Οι κάτοικοι μέσα στη νύχτα προσπαθούσαν να σώσουν ό,τι μπορούσαν

Εικόνες απόλυτης καταστροφής. Η καταιγίδα που ξεκίνησε τα ξημερώματα στο Αγρίνιο δεν άφησε τίποτα όρθιο. Η στεριά έγινε θάλασσα .Η κυρία Βούλα περιγράφει με δάκρυα στα μάτια πως είδε τα ορμητικά νερά να μπαίνουν μέσα το σπίτι της τα ξημερώματα.

Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν. Η πυροσβεστική στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι δέχτηκε περισσότερες από 300 κλήσεις. Δεκαπέντε άτομα κινδύνευσαν να πνιγούν καθώς  εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητα τους. Ορισμένοι έσπαγαν τα τζάμια για να γλιτώσουν.

Εικόνες καταστροφής στην Ήπειρο από την κακοκαιρία - Πλημμύρες και κατολισθήσεις

Η ισχυρή νεροποντή «έπνιξε» ένα ολόκληρο χωριό τη Μακρύνεια

Ακόμα και στο κέντρο του Αγρινίου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς νερό και ρεύμα. Επίσης, οι περισσότεροι δρόμοι στο νομό έχουν κοπεί στα δυο. Οι κατολισθήσεις έκλεισαν την εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων στη θέση Κλεισούρα.

Αιτωλοακαρνανία: Διακοπές κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων

 

«Πνίγηκαν οι Παξοί»

Η νεροποντή έπνιξε στη λάσπη και στα νερά τους Παξούς. Οι κάτοικοι μέσα στη νύχτα προσπαθούσαν να σώσουν ό,τι μπορούσαν. Ορισμένοι μπήκαν ξυπόλυτοι μέσα στα νερά για να γλιτώσουν τα αυτοκίνητα τους από τα ορμητικά νερά.

Πλημμύρες, απεγκλωβισμός πολιτών και κατολισθήσεις στην Πρέβεζα - Γυναίκα κινδύνευσε στην Κέρκυρα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής όμως και στην Πρέβεζα. Πάργα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα έχουν πληγεί από το κύμα κακοκαιρίας. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το κύμα κακοκαιρίας εξασθενεί από αύριο αλλά από την Τρίτη ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά. Στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα μάλιστα θα σημειωθούν θερμοκρασίες κάτω του μηδενός.

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ του STAR και της Τασούλας Παπανικολάου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top