Πως πρέπει η Ευρώπη να απαντήσει στους τζιχαντιστές

Δείτε τι είπε ο Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Άρεφ Αλομπέιντ στο STAR

Ο Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Άρεφ Αλομπέιντ σχολίασε τις εξελίξεις στην Ευρώπη, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο και το ποδοπάτημα στο Τόρινο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στον Παναγιώτη Στάθη.

«Ο τρόμος και ο φόβος βασιλεύει μέσα στην Ευρώπη. Αυτός είναι και ο στόχος του ISIS», είπε αρχικά ο κύριος Αλομπέιντ, κάνοντας ειδική αναφορά στις επιθέσεις στην Βρετανική πρωτεύουσα, όπου οι δράστες σκόρπισαν τον θάνατο με ένα βαν και μαχαίρια.

«Το ότι επιτέθηκαν με μαχαίρια και αυτοκίνητο σημαίνει ότι στερούνται ουσιαστικών υλικών, με τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά. Οι επτά νεκροί θα μπορούσαν να ήταν... εβδομήντα, αν οι τρομοκράτες είχαν την τεχνογνωσία ή τα εκρηκτικά υλικά! Οι ίδιοι θέλουν να πεθάνουν, αυτός είναι ο στόχος τους», τόνισε ο καθηγητής, επισημαίνοντας ότι φαίνεται τα περιθώρια τους να λιγοστεύουν. 

«Ωστόσο, η τζιχαντιστική οργάνωση ISIS εξακολουθεί να εφαρμόζει την πάγια τακτική της, αυτή του φόβου και του τρόμου. Δηλαδή, χτυπάνε κυρίως τα πολιτιστικά σημεία της κάθε χώρας, προκειμένου να προκαλέσουν όσο μπορούν περισσότερα θύματα (αθώους πολίτες)» συνέχισε .

Μιλώντας για την γενναιότητα και αποφασιστικότητα που δείχνουν οι Βρετανοί, οι οποίοι θα προχωρήσουν μάλιστα κανονικά στην διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών την Πέμπτη, ο κύριος Άρεφ Αλομπέιντ είπε πως «πρώτον: το σκοτάδι  μόνο με φως αντιμετωπίζεται, δεύτερον: η ζωή πρέπει να συνεχίζεται κανονικά και τρίτον: πρέπει η τακτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο να αλλάξει», τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία της Ευρώπης με τις χώρες της Μέσης Ανατολής (όπως πχ το Μαρόκο). 

«Πρέπει να χτίζουμε γέφυρες και όχι τοίχους με αυτούς τους λαούς», πρόσθεσε. 

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top