ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΧΙ στο αίτημα έκδοσης των 3 εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στο Εφετείο οι 3 από τους Τούρκους Αξιωματικούς την έκδοση των οποίων ζητεί για δεύτερη φορά επισήμως η Τουρκία.

Πάνοπλοι αστυνομικοί τους οδηγούν στον 5ο όροφο του Εφετείο όπου συνεδρίασε το Συμβούλιο Εφετών. Οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα ακολουθώντας τον μονόδρομο που χάραξε ο Άρειος Πάγος, κρίνοντας ότι στην Τουρκία δε θα έχουν δίκαιη δίκη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος με την έναρξη της διαδικασίας είπε πως οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου είναι δεσμευτικές. Η εισαγγελέας μάλιστα μίλησε για προσπάθεια παρέμβασης της Τουρκίας στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που αποφάσισε αμετάκλητα:

ΡΑΝΙΑ ΣΤΑΘΕΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ: «Το αίτημα  των Τούρκων είναι προσχηματικό. Προκύπτει αβίαστα ότι πρόκειται περί στοιχείων που είχαν τεθεί ήδη υπόψη συμβουλίων που έκριναν το πρώτο αίτημα έκδοσης».

Το δικαστήριο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι αν δεν κρατούνται για άλλους λόγους, γεγονός που σημαίνει πως αύριο, αν δεν ανανεωθεί η τρίμηνη κράτηση που τους είχε επιβληθεί για λόγους εθνικής ασφαλείας μπορούν να βγουν έξω.

Για απόφαση-σκάνδαλο κάνει λόγο η φιλο-κυβερνητική 'Σαμπάχ' ενώ το Α-Χαμπέρ - φιλο-κυβερνητικό κανάλι, αναφέρει πως: «Η Ελλάδα δεν επιστρέφει τους φετουλαχτσήδες».

ΤΟ NTV αναφέρει ότι: «Η Ελλάδα απέρριψε το τουρκικό αίτημα για την έκδοση 3 στρατιωτικών».

Η Hürriyet γράφει: «H Ελλάδα δεν επιστρέφει τους φετουλαχτσήδες στρατιωτικούς». Και η VATAN πως: «Η Ελλάδα πάλι δεν τους εκδίδει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top