Σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκε στην εντατική του «Σκυλίτσειου» νοσοκομείου μαθητής του ΕΠΑΛ Χίου από το Πυργί.

Όπως μεταδίδει το politischios, ο έφηβος προσβλήθηκε από μικροβιακή μηνιγγίτιδα, ενώ η κατάσταση του κρίθηκε κρίσιμη, και έτσι διακομίστηκε στην Αθήνα με C-130.

Η Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου επικοινώνησε με το ΚΕΕΛΠΝΟ κι αυτό με τη σειρά του με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΕΠΑΛ, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.     

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Την ίδια ώρα όπως είναι φυσικό, γονείς και καθηγητές του ΕΠΑΛ έχουν αναστατωθεί με την εκδήλωση κρούσματος Μηνιγγίτιδας στο σχολείο.

Το ΕΠΑΛ ήδη από χθες αερίζεται κατ’ εντολή του ΚΕΛΠΝΟ και σε συνεννόηση με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί διαβεβαιώνουν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Μάλιστα τα παιδιά το πρωί προσήλθαν στις τάξεις τους και το μάθημα έγινε κανονικά.

«Δεν είμαστε ειδικοί. Κανείς μας δεν γνωρίζει από μόνος του τι να κάνει. Είμαστε σε επικοινωνία με το ΚΕΛΠΝΟ και με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το σχολείο ήταν ανοικτό και αερίζεται ήδη από τη Δευτέρα, ο μαθητής έλειπε από την προηγούμενη Τετάρτη, δεν συντρέχει κανένας άλλος λόγος ανησυχίας» δήλωσε στο politischios.gr o διευθυντής του σχολείου Κ. Βούκουνας.

Ο ίδιος και προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να εκλείψουν και οι τελευταίες ανησυχίες  των γονιών, συστήνει να πάρουν οδηγίες και από τους οικογενειακούς τους γιατρούς.

 

Tags: