Με βουτιές και χορούς υποδέχθηκαν το 2017 σε όλη την Ελλάδα

Παραδοσιακά γλέντια για την έλευση του νέου έτους

Με παραδοσιακά δρώμενα που έχουν τις ρίζες βαθιά μέσα στο χρόνο, αλλά και με σύγχρονα έθιμα υποδέχτηκαν οι Έλληνες το 2017.

Στο Βόλο, πιστοί στην παράδοση οι χειμερινοί κολυμβητές του Βόλου βουτούν στα παγωμένα νερά του Παγασητικού για το καθιερωμένο τους πρώτο μπάνιο του χρόνου.

Κάποιοι φορούν αγιοβασιλιάτικους σκούφους, ενώ η ήσυχη θάλασσα που τους υποδέχεται είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση.

Από την άλλη πλευρά τα μέλη του ορειβατικού συλλόγου "Κανυονίνγκ" έβαλαν επίσης κόκκινα σκουφιά, όμως προτίμησαν να πάρουν τα βουνά και τα όρη για να κάνουν ποδαρικό στο 2017 κρεμασμένοι στα σκοινιά τους στο φαράγγι Σκεπασμένο στο Βελβεντό.

Στην Κέρκυρα για μία ακόμα χρονιά η μπάντα της φιλαρμονικής εταιρίας φόρεσε την επίσημη στολή της και περιηγήθηκε στους δρόμους της πόλης παίζοντας τα κάλαντα.

Στο Άργος Ορεστικό η πρωτοχρονιά και το χριστουγεννιάτικο δέντρο παντρεύτηκαν με το καρναβάλι και δεκάδες  μασκαράδες ξεφάντωσαν συντροφιά με τον Άγιο Βασίλη.

Ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στη Βλάστη Κοζάνης όπου οι κάτοικοι το έριξαν στους κυκλωτικούς χορούς μασκαρεμένοι με διάφορες φορεσιές.

Σε πιο παραδοσιακό κλίμα κινήθηκαν οι κάτοικοι στο Δαμάσι της Λάρισας οι οποίοι αναβίωσαν το έθιμο της γκαμήλας. Δύο άνδρες μεταμφιεσμένοι στο συμπαθές τετράποδο τριγυρνούν στους δρόμους με σκοπό να παραπλανήσουν τους στρατιώτες του Ηρώδη οι οποίοι αναζητούν τον νεογέννητο Ιησού, ενώ κάτοικοι του χωριού χορεύουν ντυμένοι με τοπικές φορεσιές δημοτικά τραγούδια.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι Μπουμπαραίοι στο Επταχώρι Καστοριάς που ξεσήκωσαν τον κόσμο ανήμερα την πρωτοχρονιά με τα κουδούνια τις μαγκούρες και τις προβιές τους, Το έθιμο έλκει την καταγωγή του από την αρχαία Ελλάδα και διατηρείται ως σήμερα σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top