Τριπλασιάσθηκαν τα ενεχυροδανειστήρια από το 2010 μέχρι σήμερα!

Παραβάσεις από το 60% σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ

Ενδεικτικό της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει την πόρτα όλων των Ελλήνων, είναι το φαινόμενο της κατακόρυφης αύξησης στα ενεχυροδανειστήρια και καταστήματα αγοράς χρυσού στη διάρκεια της τριετίας 2010 – 2012.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκε στη Βουλή:

Το 2010 έκαναν έναρξη 81 επιχειρήσεις με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ δηλώθηκε και η έναρξη λειτουργίας 28 υποκαταστημάτων.

Το 2011 έκαναν έναρξη 198 επιχειρήσεις και δηλώθηκε και η έναρξη 121 υποκαταστημάτων.

Το 2012 έκαναν έναρξη 274 επιχειρήσεις και δηλώθηκε και έναρξη 245 υποκαταστημάτων.

Το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη αποκαλύπτει ότι στους 292 ελέγχους που έχει διενεργήσει το ΣΔΟΕ το ποσοστό παραβατικότητας ξεπερνά το 60%, ενώ, όπως αναφέρεται έχουν ήδη προκύψει 1885 παραβάσεις και οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Παρά την εντυπωσιακή αύξηση του ενδιαφέροντος για έναρξη ενεχυροδανειστηρίων και καταστημάτων χρυσού, τα στοιχεία του εισοδήματος κινούνται εξαιρετικά χαμηλά.

Για τις επιχειρήσεις Φυσικών Προσώπων, τα στοιχεία έχουν ως εξής:

-Οικονομικό Έτος 2011: 203 επιχειρήσεις με μέσο εισόδημα 4.139 ευρώ,

-Οικονομικό Έτος 2012: 380 επιχειρήσεις με μέσο εισόδημα 5.109 ευρώ.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Κυριαζίδη, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί πόσα ενεχυροδανειστήρια και πόσα καταστήματα αγοράς χρυσού έχουν ιδρυθεί ή εγκατασταθεί τα τελευταία τρία χρόνια στην Επικράτεια. Ο κύριος Κυριαζίδης έχει επισημάνει την ανάγκη να διασφαλιστεί η σύννομη λειτουργία τους ζητώντας να διαβιβαστούν στη Βουλή στοιχεία για τα εισοδήματα που δηλώνουν κατά μέσο όρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top