Έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα; Το ένα μόνο συστατικό που σε ανακουφίζει

Δεν χρειάζεσαι πολλά! Απλά, αυτό το ένα συστατικό

Η επιδερμίδα έχει και αυτή τις ιδιαιτερότητες της. Αν ανήκεις στην κατηγορία της «ευαίσθητης», τότε σίγουρα έχεις έρθει αντιμέτωπη με διάφορες συνθήκες όπως ερυθρότητα, κνησμό, τσούξιμο και ξηρότητα, οι οποίες προκαλούνται από την εξασθένηση της λειτουργίας του φραγμού της επιδερμίδας (επιδερμικός φραγμός είναι η τελευταία στιβάδα της επιδερμίδας που αποτελείται κυρίως από κεραμίδια και απαραίτητα λιπαρά οξέα και που προστατεύει από ερεθισμούς που προκύπτουν εξαιτίας των εξωτερικών επιθέσεων που δέχεται, ενώ παράλληλα συγκρατεί την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά).

Το ήξερες ότι το κλιματιστικό προκαλεί ρυτίδες;

Ένα από τα συστατικά των προϊόντων που μπορεί να σε ανακουφίσει και να καταπραΰνει άμεσα την επιδερμίδα, μειώνοντας τη δυσφορία που νιώθεις, είναι η καλέντουλα, ένα από τα πιο σημαντικά βότανα για την αντιμετώπιση των δερματικών προβλημάτων όπως η φλεγμονή ή μόλυνση.

Κρέμα ματιών ή eye serum: Τι από τα δύο να επιλέξεις και γιατί;

Η καλέντουλα έχει αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες, μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και να βοηθήσει στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων επειδή περιέχει φλαβονοειδή, ενώ προσφέρει απαλή υφή, αναπλήρωση και αναζωογόνηση στην επιδερμίδα.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top