Έχεις ξηροδερμία; Μία δερματολόγος σου δίνει τη λύση

Τι συμβουλεύει η Natalie Aguilar

Η γνωστή δερματολόγος, Natalie Aguilar, μάς δίνει μια χρήσιμη συμβουλή για να διατηρήσουμε την ενυδάτωση στο δέρμα μας μετά το μπάνιο.

Αυτό που ίσως όλες γνωρίζουμε είναι πως ιδιαίτερα τώρα που είναι χειμώνας το να εφαρμόζουμε λάδι σώματος πάνω από την λοσιόν μετά το ντους βοηθά στο να «κλειδώσουμε» την υγρασία στην επιδερμίδα μας. 

Shopping Star: Το κατάλληλο χρώμα για μία υπερσυγκλό εμφάνιση

Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως είναι η σημασία του να εφαρμόζουμε ένα έλαιο πριν από το καθιερωμένο μας ντους. «Ένα από τα αγαπημένα μου τελετουργικά για τη φροντίδα και τη θεραπεία του ξηρού δέρματός είναι να απλώνω λάδι σώματος, ειδικά έλαιο σταφυλιού, σε ολόκληρο το σώμα μου πριν μπω για μπάνιο. Αυτό το tip αποτρέπει την υπερβολική απώλεια νερού και βοηθά σε οποιονδήποτε ερεθισμό», μας συμβουλεύει η γνωστή δερματολόγος, Natalie Aguilar, που είναι λάτρης του λαδιού σώματος.

Shopping Star: Η πασαρέλα της Ντίνας για το θέμα της εβδομάδας


Καλύπτοντας το δέρμα μας με ένα λιπαρό φράγμα, μειώνουμε την ποσότητα νερού που θέτει σε κίνδυνο το φυσικό λιπιδικό στρώμα του δέρματός μας, ειδικά όταν καθόμαστε κάτω από το ζεστό νερό για ώρες. Αυτό αφαιρεί τα φυσικά έλαια και τα λιπίδια της επιδερμίδας μας, με αποτέλεσμα να δείχνει αφυδατωμένη και να νιώθουμε το δέρμα μας να μας ''τραβάει''.

Ενώ μπορούμε να επιλέξουμε οποιοδήποτε λάδι σώματος μας αρέσει, το αγαπημένο της Aguilar είναι το έλαιο σταφυλιού που έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top