Jitrois: O μετρ της μόδας που ενώνει τις Lady Gaga, Beyonce, Lopez, Rihanna

Ο σχεδιαστής των stars στο Star.gr

Jitrois: O μετρ της μόδας

Έφερε την επανάσταση στην μόδα αναβαθμίζοντας τα δερμάτινα ρούχα σε… δεύτερο δέρμα. Ανάμεσα στις «γαλαζοαίματες» πελάτισσες του οι Brigitte Bardot, Lady Gaga, Beyonce, Jennifer Lopez, Rihanna, Gigi Hadid, Cindy Crawford,  Heidi Klum και η λίστα αυξάνει γεωμετρικά σε λάμψη και στυλ. Ο Jitrois, ένας από τους τελευταίους, μεγάλους σχεδιαστές, βρέθηκε στην χώρα μας χάρη στην πολύχρονη φιλία του με την δραστήρια Άντα Ηλιοπούλου της Mephistopheles Productions.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Repost from @beyonce Dear Beyoncé I the perfect woman for the #jitrois 'Diva' dress I Styled by @zerinaakers I #Diva #Suede #beyonce #jitrois I JITROIS.COM #jitroiscelebrities

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Official account of jitrois. (@jitroisparis) στις

O μετρ με υποδέχτηκε στο φιλόξενο ξενοδοχείο «St. George Lycabettus» εκεί που ένα καλόγουστο δωμάτιο έχει το όνομά του. Στο “201” η χρυσή πολυτέλεια (εμπνευσμένη από την τελευταία Stay Gold κολεξιόν του) «συναντάει» τις μπλε πινελιές (στοιχεία από τα ελληνικά ταξίδια του σχεδιαστή). Στον δεύτερο όροφο εκτείνεται μια… λεωφόρος μόδας αφού ο επίδοξος ένοικος μπορεί να επιλέξει από τα in fashion δωμάτια, όλα εμπνευσμένα από σχεδιαστές μόδας (Τσεκλένης, Λουκία, Κατράντζου, Κοκοσαλάκη, Ζούλιας, Βαλλέντε, Λάσκαρης, Παρθένη κ.α.). Οι αρχιτεκτονικές γραμμές της Κατερίνας Ευθυμίου από την postive + architects, υιοθετούν το τρίπτυχο «Τέχνη-Μόδα-Φωτογραφία», πάντα με «άρωμα» Ελλάδας.

Ο Jitrois, η καλή του φιλη Άντα Ηλιοπούλου και η δημοσιογράφος Έλγκα Νταιφά   

O Jitrois αποτελεί κράμα εκρηκτικών αντιφάσεων: θυμίζει Έλληνα στην πληθωρικότητα όμως είναι γνήσιος Γάλλος στους τρόπους, έχει εργαστεί ως ψυχολόγος αλλά τον κέρδισε η μόδα… Η συζήτηση μας τα είχε όλα για τα καλό-κακό-μαθημένα «παιδιά» της  βιομηχανίας του θεάματος αλλά και το «ταξίδι» της ζωής του!       

 Απέναντι μου βρίσκεται ένας ψυχοθεραπευτής ή ένας σχεδιαστής μόδας;
Και τα δύο, άλλωστε το ένα δεν ακυρώνει το άλλο, συνυπάρχουν μέσα μου. Οι πρώτες σπουδές που κάνουμε μας διαμορφώνουν και οι δικές μου στην ψυχολογία με βοήθησαν να γίνω αυτό που είμαι.

Στη δεκαετία του ‘80 αλλάξατε τα πάντα και από ψυχολόγος -ψυχοθεραπευτής γίνατε σχεδιαστής.
Στην ζωή έχουμε καλές και κακές «συναντήσεις». Συχνά λέω, αστειευόμενος, ότι οι κακές στιγμές είναι θέμα τύχης ενώ οι καλές είναι θέμα επιλογής. Μια καλή συνάντηση στη ζωή μου είναι αυτή με την Άντα Ηλιοπούλου, η φιλία μας μετράει χρόνια και χάρη σε αυτήν βρίσκομαι ξανά στην Ελλάδα…

 

Βοηθάει η γνώση της ψυχολογίας για να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας που συγκαταλέγονται στην ελίτ και τα έχουν όλα: φήμη, χρήμα, δόξα…
Αναμφίβολα πολύ! Το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στην ψυχολογία είναι να «ακούς» όλα όσα ο άλλος δεν λέει, αυτό είναι το μυστικό στην επικοινωνία μου με τους πελάτες διάσημους ή όχι. Όσοι έρχονται να ντυθούν σε εμένα έχουν μια συγκεκριμένη επιθυμία συχνά όμως δεν την εκδηλώνουν ανοιχτά τότε πρέπει να την καταλάβω, γιατί το ντύσιμο δηλώνει ποιοί είμαστε και τι ζητάμε….

 

Τα αστέρια του θεάματος είναι… μεγάλα παιδιά;
Συχνά, άλλωστε έχω εργαστεί με παιδιά! Ως μόδιστρος έχω συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα αλλά και με κάποιους που έφτασαν γρήγορα στην κορυφή και τελικά ξέρετε τι έχω καταλάβει; Σημασία δεν έχει να γίνουν όλα σαν αστραπή…  Πιστεύω στην προοδευτική εξέλιξη, στα σταθερά βήματα. Πολλές φορές η απότομη άνοδος φέρνει απότομη πτώση! Η ζωή δεν είναι τύχη αλλά δουλειά.  

Στις πελάτισσες σας συγκαταλέγονται πολλές παγκόσμιες stars
Όλες έρχονται, φεύγουν και επιστρέφουν στη ζωή μου όπως συμβαίνει με τις μεγάλες αγάπες. O συνδετικός κρίκος αυτού του πλατωνικού έρωτα είναι τα ρούχα μου. Δεν είναι όμως μόνο η μόδα: οι stars συνηθίζουν να παρατηρούν τι φοράνε οι άλλες stars π.χ. η Lady Gaga  θα φορέσει κάτι που έχει την υπογραφή μου και στη συνέχεια θα φωτογραφηθεί. Έτσι θα με… ξαναθυμηθούν και άλλες διάσημες και έπειτα θα έρθουν και αυτές  στο ατελιέ. Οι γυναίκες του θεάματος θέλουν να είναι στην πρώτη γραμμή και την ίδια στιγμή επιζητούν να αισθάνονται προστατευμένες. Επιθυμούν τον ρούχο τους να τις «προστατεύει» και το δερμάτινο δίνει την λύση. Θα σας πω δυο παραδείγματα: η Μπελουτσι έχει μεγάλο στήθος και ψάχνει μια ισορροπία ανάμεσα στην εικόνα της και αυτό το στοιχείο της εμφάνισης της, το ίδιο συμβαίνει και με την Beyonce που έχει περιφέρεια και χαρακτηρίζεται από την πληθωρικότητα του σωματότυπου της. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα social media: όλοι θέλουν να γίνουν σταρ και όλοι γίνονται χάρη στα posts που «ανεβάζουν», η μια αντιγράφει την άλλη.  

Είναι αλήθεια πως ένα παιδικό απωθημένο οδήγησε να κάνετε το δέρμα πρωταγωνιστή του οίκου μόδας σας;
Ο πατέρας μου ήταν αεροπόρος και το δερμάτινο αεροπορικό του τζάκετ ήταν εκείνο που από παιδί με κέντριζε. ‘Όταν τον έβλεπα να το φοράει εντυπωσιαζόμουν ήταν όμορφο και γεμάτο παράσημα, όμως οι γονείς μου δεν με άφηναν να το αγγίξω. Μικρός πήγαινα με τον πατέρα πολλά ταξίδια και με έπαιρνε στο πιλοτήριο. Όμορφα χρόνια- κοσμοπολίτικες εποχές. Κάπως έτσι αγάπησα το δέρμα…

Είστε ο πρώτος που βγάλατε τα δερμάτινα από το περιθώριο και τα «ανεβάσατε» στις πασαρέλες …    
Είναι γεγονός ότι επέβαλα το ελαστικό δέρμα στη μόδα, του έβαλα χρώμα και τώρα πια το βλέπουμε παντού και σε άλλους μεγάλους οίκους μόδας. Η νούμερο ένα στιλιστική επιλογή πρέπει να είναι το δερμάτινο, κάθε γυναίκα οφείλει να έχει μια δερμάτινη φούστα ή ένα δερμάτινο παντελόνι. Διαφορετικά δεν έχει ρόλο στην κομψότητα.

Σήμερα οργανώσεις ενίστανται στην χρήση του δέρματος
Θα είμαι ξεκάθαρος, όπως το να τρώμε κρέας είναι επιλογή έτσι ακριβώς μπορούμε να διαλέξουμε αν θα φοράμε δερμάτινα. Εμείς ακολουθούμε τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς, επικροτούμε το οικολογικό δέρμα. Επιπλέον μη ξεχνάτε πως τα δερμάτινα φοριούνται πολλά χρόνια.

Ποιο είναι το μέλλον της μόδας;
Αποκλειστικά ένα: να μας κάνει ευτυχισμένους!

Ο κόσμος αλλάζει, η ζωή διδάσκει, εσείς τι έχετε αποκομίσει;
Αν και προσαρμόζομαι στην τελική είμαι ο ίδιος. Παραμένω πολύ Γάλλος με όλα τα άσχημα και τα θετικά, είμαι πιστός στις αρχές που μεγάλωσα ενώ μέσα μου υπάρχει μια «γλώσσα» που δεν είναι λεκτική αλλά παίζει καταλυτικό ρόλο στον τρόπο που επικοινωνώ. Η πορεία μου ήταν ότι ήθελα, όπως το ήθελα. Πρόσφατα έμαθα τον Καβάφη, είχε δίκιο όταν έλεγε για την αξία του ταξιδιού. Νιώθω πλήρης γιατί έψαξα και βρήκα την ευτυχία… Η ισορροπία είναι το σημαντικότερο και σε συναισθηματικό και σε επαγγελματικό κομμάτι και για αυτά τα δυο αγωνίστηκα! Επιβάλλεται να δουλέψουμε με τον εαυτό μας, όχι με την εικόνα μας.


 Έλγκα Νταϊφά

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top