Eurovision 2023: Η έναρξη του Α’Ημιτελικού & η εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου

Απόψε θα διαγωνιστούν 15 χώρες

Η έναρξη της Eurovision 2023/ βίντεο ΕΡΤ 1

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην Μ&S Bank Arena στο Λίβερπουλ όπου διεξάγεται ο Α’ Ημιτελικός του 67ου διαγωνισμού της Eurovision.

Μετά την περσινή νίκη της Ουκρανίας, αποφασίστηκε τη φετινή διοργάνωση να αναλάβει το Ηνωμένο Βασίλειο, που το 2022 τερμάτισε στη δεύτερη θέση με τον Σαμ Ράιντερ και το «Space Man».

 

Στο εισαγωγικό βίντεο είδαμε και τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα να τσεκάρουν αν όλα είναι στη θέση τους.

H εμφάνιση του βασιλικού ζεύγους στη Eurovision 2023

H εμφάνιση του βασιλικού ζεύγους στη Eurovision 2023

Όταν το ρολόι έδειξε 22.00 ώρα Ελλάδας, ένα μικρό αγόρι κι ένα κοριτσάκι εμφανίστηκαν στο stage μπροστά σε έναν καθρέφτη κι άρχισαν να χορεύουν στους ήχους του «Electric Dreams», μια πολλή συγκινητική στιγμή.

Στη συνέχεια, η Yuliya Sanina άνοιξε τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision, μαζί με το συγκρότημά της, The Hardkiss, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Маяк».


Λίγα λεπτά αργότερα οι παρουσιάστριες  του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Μουσικής, η πρωταγωνίστρια του “Ted Lasso”, Hannah Waddingham, η τραγουδίστρια Alesha Dixon και η Ουκρανή τραγουδίστρια Julia Sanina καλωσόρισαν κοινό και τηλεθεατές.

Απόψε θα διαγωνιστούν 15 χώρες, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό στον οποίο θα εμφανιστεί η Ελλάδα και η Κύπρος θα διαγωνιστούν 16 χώρες.

Έτσι σήμερα στην Μ&S Bank Arena θα εμφανιστούν οι: Νορβηγία, Μάλτα, Σερβία, Λετονία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κροατία, Ελβετία, Ισραήλ, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Ολλανδία, Φινλανδία.

H Τζένη Μελιτά και η Μαρία Κοζάκου ανέλαβαν για φέτος τον σχολιασμό της Eurovision ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top