Όλη μέρα στο Facebook; ΚΑΙ ΟΜΩΣ δε χάνετε χρόνο, αλλά κερδίζετε χρόνια ζωής!

O μέσος χρήστης του Facebook έχει περίπου 12% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνει πρόωρα

Όλη μέρα στο Facebook; ΚΑΙ ΟΜΩΣ δε χάνετε χρόνο, αλλά κερδίζετε χρόνια ζωής!

Χρησιμοποιείτε Facebook, έχετε πολλούς φίλους; Τότε τα νέα είναι ευχάριστα! Οι επιστήμονες λένε ότι έχετε μεγάλη πιθανότητα να ζήσετε περισσότερο, σε σχέση με όσους δεν ασχολούνται τόσο με τα social media.

Βέβαια, αυτή η κοινωνική αλληλεπίδραση θα πρέπει να μη μένει μόνο στον ηλεκτρονικό κόσμο, αλλά να «μεταφράζεται» και σε κοινωνικές σχέσεις στον… πραγματικό κόσμο.

Ακόμα π��ρισσότερα χρόνια ζωής θα έχουν εκείνοι που δέχονται περισσότερα αιτήματα φιλίας και όχι εκείνοι που τα κάνουν, ενώ το πάρε – δώσε στα likes δεν χαρίζει χρόνια ζωής.

Την εν λόγω αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), υπογράφει ο γνωστός Ελληνο-αμερικανός Νικόλας Χρηστάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Γέιλ και συγγραφέας του βιβλίου «Συνδεδεμένοι».

Τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από 12 εκατομμύρια χρήστες του Facebook στην Καλιφόρνια (γεννημένους μεταξύ 1945-1989), αφορούσαν στην υγεία και στη διάρκεια ζωής τους. Από αυτά, οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι ο μέσος χρήστης του Facebook έχει περίπου 12% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνει πρόωρα σε ένα οποιοδήποτε έτος, σε σχέση με κάποιον που δεν ��ρησιμοποιεί το κοινωνικό δίκτυο. Οι πιο ενεργοί χρήστες και όσοι αποδέχονται τους περισσότερους φίλους στο Facebook, επίσης, σε σχέση, πάντα, με όσους έχουν μικρότερ​α δίκτυα ηλεκτρονικών φίλων.

Εν ολίγοις, η δημοφιλία στο Facebook ευνοεί τη μακροζωία – ή ότι οι εκ φύσεως υγιέστεροι, γίνονται πιο δημοφιλείς. «Διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι με περισσότερους φίλους online είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν, σε σχέση με όσους είναι αποσυνδεμένοι. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ότι τα κοινωνικά μέσα έχουν αρνητική επίπτωση στην υγεία», επισήμαναν οι ερευνητές, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι το ίδιο το Facebook δεν παρενέβη και δεν επηρέασε με κάποιο τρόπο τα ευρήματά τους.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top