Τηλεοπτικές άδειες: Με... βαλίτσες στη ΓΓΕΕ οι εκπρόσωποι των καναλιών-Οκτώ οι υποψήφιοι!

Φρούριο το κτίριο-ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ/ Πρώτη ανάρτηση: 30/08/2016 07:45

Με… βαλίτσες άρχισαν να φτάνουν λίγο μετά τις εφτά το πρωί της Τρίτης οι εκπρόσωποι των καναλιών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την μαραθώνια διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

7878787.jpg
(Kάρολος Αλκαλάι- Star Channel)

Αρχικά έφτασαν οι άνθρωποι της Singular Logic, της εταιρίας που έχει αναλάβει το διαγωνισμό. Στην συνέχεια, πρώτοι μπήκαν οι εκπρόσωποι του Ant1 (μία ώρα αργότερα, στις 8, έφτασαν στο κτίριο ο Θοδωρής Κυριακού και ο Στρατής Λιαρέλλης) και δεύτερος ο εκπρόσωπος του STAR (Νέα Τηλεόραση Α.Ε) Κάρολος Αλκαλάι.

164854.jpg

(Ο Στρατής Λιαρέλλης- Ant1)

Τρίτος κατά σειρά μπήκε ο γιος του κ. Καλογρίτσα, Βλαδίμηρος, με εκπροσώπους της "ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.).

164862.jpg

(Ο Βαγγέλης Μάρινάκης- "ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ)"

Τέταρτος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης της "ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ)" φορώντας... κόκκινο μπλουζάκι. Ακολούθησε ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΙ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του Alpha, Δημήτρης Φουρλεμάδης και στη συνέχεια ο Ιβάν Σαββίδης της "DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED".

164856.jpg

(Ο Ιβάν Σαββίδης- "DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED")

Τελευταία ήταν η άφιξη του Πάνου Κυριακόπουλου της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ» στις 08:30.

164859 (1).jpg

(Πάνος Κυριακόπουλος- «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ»)

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η διαδικασία για την πρώτη άδεια μπορεί να φτάσει περίπου τις εννιά ώρες, ενώ ολόκληρη η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πιθανότατα να ολοκληρωθεί σε περίπου 48 ώρες, δηλαδή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Με ασθενοφόρο έφυγε μέλος της επιτροπής από τη ΓΓΕΕ

Γύρω στις 13:30, όπως σας γράψαμε από το star.gr, σημειώθηκε ένα απρόοπτο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ασθενοφόρο παρέλαβε υπάλληλο της Επιτροπής από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τον μετέφερε στο Ερρίκος Ντυνάν.

Όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Τρίτης, το εν λόγω μέλος νοσηλευόταν πρ��ν την δημοπρασία και, επειδή δεν μπορούσε να απέχει της διαδικασίας, μεταφέρθηκε το πρωί στο κτίριο. Αφού έγινε αντικατάστασή του (όλα τα μέλη της επιτροπής έχουν αντικαταστάτες), επέστρεψε με ασθενοφόρο στο νοσοκομειο.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Το κτίριο θυμίζει «φρούριο» καθώς υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι με κορδέλες, ενώ έχουν επιστρατευτεί και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Υπενθυμίζεται ότι κανένας -πλην των υποψηφίων- δεν θα έχει πρόσβαση στο κτήριο της Γραμματείας, για όσο διάστ��μα διαρκέσει η διαγωνιστική διαδικασία.

164871.jpg
Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται από νωρίς έξω από το κτίριο έχουν οδηγηθεί σε συγκεκριμένο προκαθορισμένο σημείο, σε απόσταση είκοσι μέτρων από την είσοδο του κτιρίου.

164866.jpg
Όπως θα δείτε και στο βίντεο, φτάνοντας στη Γενική Γραμματεία Τύπου, οι εκπρόσωποι των εταιριών παρέδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα αφού απαγορεύεται η επικοινωνία τους με τον «έξω κόσμο» αλλά και με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.

164868.jpg
Ωστόσο, θα υπάρχει τηλέφωνο στο οποίο θα μπορούν να αφήσουν μήνυμα αν χρειαστεί.

Οκτώ υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες- Εκτός το «Epsilon» του Βρυώνη

Όπως σας έχουμε ενημερώσει από το star.gr, η δημοπρασία γίνεται με οχτώ συμμετέχοντες τελικά αφού αποκλείστηκε η πλευρά Βρυώνη από το κανάλι Epsilon, από ενστάσεις που κατατέθηκαν επί της εγκυρότητας της εγγυητικής επιστολής που προσκόμισε, η οποία ήταν διάρκειας 36 ημέρων και όχι 365, όπως έπρεπε.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοι��ωνίας, η εγγυητική επιστολή του κ. Καλογρίτσα έγινε δεκτή, με το σκεπτικό ότι, με βάση όσα αναφέρει η προκήρυξη του διαγωνισμού, μπορούσε να υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρά το ότι η Επιτροπή είχε τονίζει πως η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15:00.

Bήμα-βήμα πως θα γίνει η δημοπρασία

Καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Επίσης, όπως σας γράψαμε και παραπάνω, δεν θα τους επιτραπεί η χρήση προσωπικών υπολογιστών ή ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων θα βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.

Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής (η οποία θα είναι εγκατεστημένη στη μεγάλη κεντρική αίθουσα) και υποψηφίων (τα 5μελή επιτελεία των οποίων θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους) με καθορισμένους κλητήρες. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

Σε δύο φάσεις η δημοπρασία

Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη). Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα κατά «βήματα» (και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία θα επαναληφθεί. Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση. Σε αυτή τη φάση θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα α��ονεμηθεί στον πλειοδότη.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία είναι δεσμευτικές καθώς, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ασθενοφόρο έφυγε μέλος της επιτροπής από τη ΓΓΕΕ

Αποκλειστικές ΦΩΤΟ Star: Τα ράντζα στην πρόβα για τις τηλεοπτικές άδειες και το... λάδι!

Ποια ράντζα; Με το... στρώμα του στη ΓΓΕΕ ο Στρατής Λιαρέ��λης- ΦΩΤΟ

Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΙ): «Bullying» από την κυβέρνηση στα ΜΜΕ – «Πληρώνουμε λύτρα»


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top