Τα στελέχη του Star, η κόρη του και ο «αδερφός» του μιλάνε για τον Σταμάτη Μαλέλη!

Έκαναν μια αναδρομή στο παρελθόν και στην σχέση τους μαζί του

«Αλήθειες με τη Ζήνα» είπε ο Σταμάτης Μαλέλης το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο ισχυρός άνδρας της ενημέρωσης, μοιράστηκε τις δικές του αλήθειες, ενώ στην κάμερα της εκπομπής μίλησαν τόσο οι δικοί του άνθρωποι, όσο και στελέχη του Star αλλά και της τηλεόρασης γενικότερα, με τα οποία συνεργάστηκε στο παρελθόν ο Σταμάτης Μαλέλης, διατηρώντας μέχρι και σήμερα φιλικές σχέσεις μαζί τους.

Περιγράφοντας την συνεργασία που είχε με τον πρώην Διευθυντή Ειδήσεων του Star για 11 ολόκληρα χρόνια, ο Πάνος Κυριακόπουλος, Πρόεδρος Διευθύνων Σύμβουλος της STAR Επενδυτικής είπε:

«Με τον Σταμάτη είχαμε μια συνεργασία περίπου 11 χρόνια. Ήταν πάρα πολύ στενή συνεργασία, καθημερινή. Ήταν μια συνεργασία η οποία ήταν και δημιουργική και αποτελεσματική. Σε αυτά τα χρόνια αναπτύχθηκε μια φιλία, και θεωρώ τον Σταμάτη στενό φίλο μου αυτή την στιγμή, παρόλο που δεν συνεργάζεται πια μαζί μας. Ο Σταμάτης πέρα από το γεγονός ότι είναι ένας καταρτισμένος και πολύ καλός δημοσιογράφος, μπορώ να τον χαρακτηρίσω και δημιουργό. Σε όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην τηλεόραση, δημιούργησε νέα πρότυπα τα οποία αργότερα ακολούθησαν και οι ανταγωνιστές του. Πρέπει να θυμίσω τα παράθυρα και το lifestyle δελτίο. Αυτά έχουν υπογραφή Σταμάτης Μαλέλης. Στις μεταξύ μας συνομιλίες τον αποκαλούσα καλλιτέχνη. Γιατί δεν ήταν ένας δημοσιογράφος, ούτε ένας μάνατζερ, ένας διευθυντής ειδήσεων. Είχε μια δημιουργική, καλλιτεχνική τάση. Και αυτό πολλές φορές ήταν και ο χαρακτήρας του. Ο Σταμάτης Μαλέλης στην πραγματικότητα ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική. Και πολλές φορές κάνει κάποιες προσπάθειες. Αλλά όταν κάθεται με χαρτί και με μολύβι, πάντα αναβάλλει αυτή την απόφαση του. Του εύχομαι σύντομα να του δοθεί η δυνατότητα να κάνει πράξη το όνειρό του».

Οn camera μίλησε όμως και ο Κωστής Τσιακανίκας, ο (νυν) Διευθυντής ειδήσεων του Star Channel, ο οποίος είπε:

«Είμαι από τους ανθρώπους που αποφ��ύγω ακόμα και τις κάμερες κυκλοφορίας στους δρόμους. Το ότι αποφάσισα λοιπόν να μιλήσω μπροστά στην κάμερα για τον Σταμάτη Μαλέλη, δείχνει από μόνο του πόσο τον εκτιμώ, πόσο τον αγαπώ και πόσο τον σέβομαι. Και ως δημοσιογράφο, και ως επαγγελματία, κυρίως ως φίλο. Γνωριστήκαμε πριν από 25-26 χρόνια στον ΑΝΤ1. Σε μια εποχή που μαθαίναμε τότε τα “κουμπιά” της ιδιωτικής τηλεόρασης, τους κανόνες τηλεόρασης, πώς θα βάζουμε τους φυσικούς ήχους στα video, και αν δεν έχουν φυσικό ήχο τα video τι πρέπει να κάνουμε για να αποκτήσουν. Σου θυμίζω Σταμάτη “κάτι γαβγίσαματα”. Ο άνθρωπος Σταμάτης Μαλέλης είναι εξίσου συναρπαστικός με τον επαγγελματία και τον δημοσιογράφο Σταμάτη Μαλέλη. Γιατί πίσω ακόμα και από την φημολογούμενη σκληρότητα μιας περιόδου του, κρύβον��αν πάνω αυτό που πραγματικά είναι: Ένας τρυφερός, ευαίσθητος άνθρωπος. Που σέβεται την δουλειά του και κυρίως σέβεται τον εαυτό του. είναι ένα εξαιρετικά γυμνασμένο μυαλό, πολιτικό. Εγώ απορώ γιατί ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με την πολιτική. Να συνεχίσει την δημοσιογραφία, να συνεχίσει να είναι πολιτικό ον και να συνεχίσει να είναι φίλος μου».

Στη συνέχεια, η Μάρθα Λογοθέτου, Διευθύντρια Εσωτερικών Παραγωγών του Star Channel, γυρίζοντας το χρόνο πίσω, θυμήθηκε πως:

«Ο Σταμάτης Μαλέλης ήρθε στο Star και ένωσε γύρω του τις ειδήσεις και την ενημέρωση. Είναι ένας άνθρωπος των αντιθέσεων. Παρότι εμείς τον ξέραμε παρορμητικό και εκρηκτικό, σύντομα καταλάβαμε ότι είναι ένας άνθρωπος πολύ απλός. Η πόρτα του γραφείου του ήταν ανοιχτή πάντα, μπαίναμε μέσα όλοι, όποιος ήθελε, και του μιλούσαμε. Ακόμα και τις στιγμές που προσπαθούσε να φάει. Ήταν ο καθημερινός και αδιάλειπτος κριτής μας, ήταν πάνω από την δουλειά. Δεν ήταν μόνο διευθυντής αλλά πρωτίστως δημοσιογράφος. Ο Σταμάτης Μαλέλης ήταν στους τύπους διευθυντής. Στην ουσία ήταν δημοσιογράφος. Μας έκρινε διότι όφειλε να μας κρίνει και μας αντιμετώπιζε ως ίσους. Μας καθοδηγούσε, ωστόσο πάντοτε έπαιρνε την ευθύνη για τα λάθη μας. Δεν μας άφηνε ποτέ εκτεθειμένους. Αν ο ίδιος κάποια στιγμή ένιωθε εκτεθειμένος, τότε ήξερε να ζητάει συγγνώμη. Γιατί ήταν δίκαιος. Αυτό αποδεικνύει ότι είχε την στόφα του ηγέτη. Ήξερε να ηγείται και ταυτοχρόνως ήξερε να δίνει και ευκαιρίες απλόχερα σε όλους, κι αυτό δείχνει μια γενναιοδωρία ψυχής. Η ψυχή του ήταν γενναιόδωρη και σε προσωπικό επίπεδο. Αν αντιλαμβανόταν ότι κάποιος μας είχε πρόβλημα, αν κάποιος πήγαινε να του το εξομολογηθεί ένα προσωπικό του πρόβλημα, ήθελε οπωσδήποτε να τον βοηθήσει. Είναι εξαιρετικά ευφυής. Η σκέψη του είναι μπροστά. Στο γραφείο ήταν χωμένος πίσω από πάρα πολλά βιβλία. Διάβαζε πάρα πολύ, όχι μόνο για πολιτικά θέματα αλλά για τα πάντα. Ωστόσο όταν συζητούσε, επέλεγε ο συνομιλητής του να είναι οι νέοι. Είχε διάλογο με τους νέους άρα και με το καινούργιο. Γι΄αυτό άλλωστε και έγινε πολύ καλός δάσκαλος νέων παιδιών που θέλουν να βγουν στην δημοσιογραφία. Πέρα απ΄αυτό θεωρώ ότι είναι ένας πολύ γοητευτικός άνδρας, παρότι δεν έφερνε ποτέ σε δύσκολη θέση τις συνεργάτιδες του. Είναι και εξαιρετικός πατέρας. Και παρόλο που έφυγε από εμάς ξαφνικά και χωρίς να μας χαιρετήσει, εμείς εδώ στο STAR προλάβαμε και κρατήσαμε μαζί μας το καλύτερο του κομμάτι, την κόρη του».

Και ο Τζώνη Καλημέρης είχε να πει όμως έναν καλό λόγο για τον Σταμάτη Μαλέλη:

«Έχουμε διανύσει μια πορεία 26 ετών. Πότε μαζί, πότε απέναντι. Η παθογένεια της τηλεόρασης, καταφέρνει ανθρώπους που γνωρίζονται από πάντα, να τους κρατά μερικές φορές σε απόσταση, αλλά τον Σταμάτη πάντα τον θαυμάζω, πάντα περιμένω την επόμενη έκπληξη-κίνηση που θα κάνει, περιμένω τα πάντα από αυτόν (τηλεοπτικά), και παρόλο που δεν τον βλέπω καθημερινά τον αισθάνομαι δικό μου άνθρωπο!»

ΤΙ ΕΙΠΑΝ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝ�� ΚΑΙ Ο «ΑΔΕΡΦΟΣ» ΤΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΤΟΥΜΟΣ:

Στο πλατό της εκπομπής, βρέθηκε και η μοναχοκόρη του Σταμάτη Μαλέλη, Δέσποινα, η οποία περιέγραψε ποια είναι η σχέση μπαμπάς και κόρης:

«Έχουμε πολύ καλή σχέση. Δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω τελείως φιλική, γιατί η αλήθεια είναι πως δεν τα λέμε όλα-όλα μεταξύ μας. εκείνος δηλαδή μου τα λέει, εγώ του κρύβω πιο πολλά πράγματα. Αλλά είναι ένας πατέρας που ακόμα κι όταν δεν συμφωνεί με τις επιλογές σου, τις στηρίζει. Μπορεί να γκρινιάζει στην αρχή, αλλά μετά ξέρεις ότι θα σε στηρίξει».

Πώς επέλεξε όμως να ακολουθήσει κι εκείνη τον χώρο της δημοσιογραφίας;

«Δεν ήθελα καθόλου η αλήθεια είναι από την αρχή να γίνω δημοσιογράφος. Αλλά επειδή και οι δυο γονείς μου ήταν δημοσιογράφοι, η αλήθεια είναι πως αυτό έπαιξε ρόλο. Χωρίς να το θέλουνε με επηρεάσανε. Ήθελα να γίνω ψυχολόγος. Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνω!» είπε.

Όσο για το τι έχει πάρει από τον μπαμπά της;

«Είμαι ένας πολύ μοναχικός άνθρωπος σαν τον μπαμπά μου. Θέλω το χώρο μου, δεν μου αρέσει να είμαι πάντα με πολύ κόσμο! Από την μαμά έχω πάρει την ευαισθησία μου περισσότερο».

Τέλος, στην κάμερα μίλησε και ο Κυριάκος Ντούμος, επιστήθιος φίλος του Σταμάτη Μαλέλη, τον οποίο ο Διευθυντής Ειδήσεων του ΣΚΑΪ αποκαλεί «αδερφό»:

«Είμαστε 30 χρόνια μαζί. Ευτυχώς τώρα έγινε και το σύμφωνο συμβίωσης, για να επισημοποιήσουμε τον δεσμό μας. Τι να πρωτοπώ. Ζούμε σχεδόν καθημερινά μαζ��. Τις περισσότερες ημέρες ή βλεπόμαστε ή τηλεφωνιόμαστε. Δεν υπάρχει περίπτωση μια μέρα να μην τηλεφωνηθούμε. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση από την αρχή ήταν η διαφορά της εικόνας που είχαμε από την αρχή, με την διαφορά του ανθρώπου που συνάντησα εγώ. Καταρχάς είχε το αίσθημα της δικαιοσύνης μέσα του σε βαθμό αηδίας».

Την περίοδο δε που υπέφερε ο Σταμάτης Μαλέλης από κατάθλιψη, ο Κυριάκος Ντούμος δεν έκρυψε πως «φοβήθηκα πάρα πολύ και πολλές φορές. Τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα απ΄ότι νομίζουμε ή νομίζετε όλοι. Ένας άνθρωπος που ήταν στον Κολοφώνα της δόξας του, να γυρίζει στο σπίτι και να τρέμει τα πάντα. Ακόμα και να τριγυρίσει μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Η Τέτη έζησε κάποια από αυτά, κάποια της τα κρύβαμε για να μην την στεναχωρήσουμε».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σταμάτης Μαλέλης: «Έβαλα πιο πολύ πάθος στη δουλειά και το πλήρωσα ακριβά. Πήγα και ήρθα!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top