Δέος (και) στα διεθνή ΜΜΕ για την Περσεφόνη της Αμφίπολης!

Πώς σχολιάζουν τις νέες αρχαιολογικές αποκαλύψεις

Δέος (και) στα διεθνή ΜΜΕ για την Περσεφόνη της Αμφίπολης!

​Δίχως τέλος είναι ο θαυμασμός στα διεθνή ΜΜΕ για την Αμφίπολη: η αποκάλυψη ολόκληρου του περίτεχνου ψηφιδωτού κάνει τον γύρο του κόσμου, με το δέος να «χτυπάει», ακόμα μία φορά, «κόκκινο»!

«Έκπληξη! Το μωσαϊκό της Αμφίπολης δείχνει μία θεά να πηγαίνει στον Άδη», τιτλοφορείται το ρεπορτάζ του NBC και αναφέρει: «η νέα αποκάλυψη στο ψηφιδωτό δάπεδο του μυστηριώδους ελληνικού τύμβου δείχνει τον Άδη (θεό Πλούτωνα) να τραβά την απρόθυμη νύφη Περσεφόνη στον Κάτω Κόσμο… Όταν το καλλιτέχνημα αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά λίγες ημέρες πριν ήταν ορατό μόνο ένα μέρος της σκηνής. Το μωσαϊκό έδειχνε τον θεό Ερμή, αγγελιοφόρο του 12θέου και γιο του Δία, με ένα φαρδύ καπέλο, μπροστά από ένα άρμα με δύο άλογα, το οποίο οδηγούσε ένας γενειοφόρος άνδρας. Αλλά όταν έφυγε περισσότερ�� χώμα, αποκαλύφθηκε μία τρίτη φιγούρα: μία γυναίκα με υψωμένο το χέρι της με έκφραση απόγνωσης», συμπληρώνει.

Μέχρι και το γερμανικό «Focus», το περιοδικό που είχε προκαλέσει σάλο με το εξώφυλλο που έδειχνε την Αφροδίτη της Μήλου με το μεσαίο δάχτυλο σηκωμένο, «υποκλίνεται» στις αρχαιολογικές αποκαλύψεις. «Το υπέροχο ψηφιδωτό με το Θεό Ερμή και το Θεό του Κάτω Κόσμου ήρθε στο φως την περασμένη εβδομάδα. Η νέα λεπτομέρεια δείχνει την Περσεφόνη με τα μαλλιά της να ανεμίζουν και με θλιμμένη έκφραση. Ο Άδης, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ερωτεύτηκε την Περσεφόνη και την έκλεψε από τον κόσμο των ζωντανών», αναφέρει το δημοσίευμά του, που προέρχεται από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ότι το ψηφιδωτό απεικονίζει την Αρπαγή της Περσεφόνης επισημαίνει το «Discovery» και υπογραμμίζει ότι η παράσταση συνδέει τον τύμβο της Αμφίπολης με τους τάφους της Βεργίνας, στους οποίους «μία τοιχογραφία δείχνει την ίδια σκηνή στο βασιλικό νεκροταφείο, όπου έχει ταφεί και ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Φίλιππος Β'».

«Η αρπαγή της βασίλισσας του Κάτω Κόσμου αποκαλύφθηκε στο αρχαιοελληνικό μωσαϊκό», αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, το τηλεγράφημα του οποίου αναδημοσιεύουν πολλά από τα διεθνή ΜΜΕ. Παράλληλα, τονίζει πως υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το ποιος μπορεί να έχει ταφεί στο μνημείο, από τη Ρωξάνη έως την Ολυμπιάδα, και παραθέτει τις δηλώσεις της κα. Περιστέρη που τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν είναι ένας βασιλικός τάφος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Συνεχίζει να «μαγεύει» η Αμφίπολη: Μέλος της μακεδονικής βασιλικής οικογένειας στον τάφο

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top