Χαμός στα διεθνή μέσα με την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν!

Τι αναφέρουν για την παρουσία της κα. Κλούνεϊ και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Χαμός στα διεθνή μέσα με την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν!

Στα πρώτα θέματα των διεθνών ΜΜΕ φιγουράρει η παρουσία της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα και η βοήθεια που η ομάδα έμπειρων νομικών μπορεί να προσφέρει στην ελληνική κυβέρνηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα!

Όπως ήταν αναμενόμενο, «χολή» στάζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ άλλα ξένα Μέσα, όπως το CNN, εντάσσουν την επίσκεψη σε ένα ευρύτερο πλαίσιο για τον ελληνικό πολιτισμό, με αναφορές και στις ανασκαφές στην Αμφίπολη.

O βρετανικός «Guardian», γράφει πως τα μάρμαρα του Παρθενώνα συναντούν το Hollywood και πως η ελληνική κυβέρνηση ούτε στα πιο τρελά της όνειρα, όταν έδωσε την υπόθεση στο συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, δεν φανταζόταν πως την υπόθεση θα φώτιζε η λάμψη της Αλαμουντίν.

«Σαν να μην έφτανε που έκλεψε τον πιο περιζήτητο εργένη του κόσμου, η κυρία Κλούνεϊ θέλει να κλέψει και τα πιο περιζήτητα μάρμαρα του κόσμου. Ή, ανάλογα πώς το βλέπει ο καθένας, να τα ελευθερώσει», αναφέρουν οι «Times», την ώρα που η «Telegraph» φιλοξενεί δηλώσεις Ιστορικού από την Οξφόρδη, του Σερ Τζον Μπόρντμαν, ο οποίος προειδοποιεί ότι �� επιστροφή των Γλυπτών θα καταστρέψει τα μεγάλα μουσεία, δημιουργώντας «φρικτό προηγούμενο», ενώ παραδέχεται πως, νομικά, οι Βρετανοί δικηγόροι βρίσκονται «σε πολύ ισχυρή θέση».

Δείτε στο βίντεο τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top