Πέθανε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Παγίδας

Έγραφε και θεατρικά σατιρικά έργα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Παγίδας

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών άφησε την Παρασκευή (26/9), ο δημοσιογράφος Μιχάλης Παγίδας, σε ηλικία 68 ετών

Γεννήθηκε το 1946 στο χωριό Αρχαία Επίδαυρος και από τη δεκαετία του 1960 μπήκε στο χώρο της δημοσιογραφίας ως μαθητευόμενος ρεπόρτερ στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Αργότερα, εργάστηκε στην εφημερίδα «Ακρόπολις» αρχικά, ως καλλιτεχνικός ρεπόρτερ και συντάκτης ύλης και αργότερα ως διευθυντής σύνταξης, ενώ παράλληλα έγραφε στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» με το ψευδώνυμο Μιχάλης Φωτεινός.

Ο Μιχάλης Παγίδας πέρασε και από τις εφημερίδες «Βραδυνή» και «Ελεύθερος» ως συντάκτης ύλης.

Ωστόσο, για δεκαπέντε χρόνια ήταν καλλιτεχνικός συντάκτης στο «Έθνος της Κυριακής», και «χάρισε» αποκλειστικές συνεντεύξεις με τα μεγαλύτερα ονόματα της τέχνης κυρίως στη δική του στήλη το «Πινγκ-Πονγκ».

Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος ασχολήθηκε και με την ποίηση υμνώντας τη ζωή, την αλληλεγγύη, την αγάπη και τον έρωτα («Θρίλερ», «Αναγγελία Θυέλλης»), έγραψε στίχους για γνωστά τραγούδια, όπως τα «Κάθε Μάρτη, κάθε Απρίλη, κάθε Μάη» (Γιάννης Πουλόπουλος), «Ψεύτρα ζωή» (Ρένα Κουμιώτη), ρεμπέτικα που ερμήνευσε ο Γιάννης Λεμπέσης και πολλά άλλα, ενώ έκανε και κριτική κινηματογράφου σε εφημερίδες που εργάστηκε.

Μετά από την αποχώρησή του από το «Έθνος της Κυριακής», το 2007, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, ο Μιχάλης Παγίδας έγραφε σατιρικά θεατρικά έργα («Η φτώχεια θέλει καλοπέραση», «Ελλαδογραφία» κ.ά.) που ανέβαζε με την θεατρική ομάδα του πολιτιστικού Συλλόγου Επιδαύρου, ενώ από το «Ράδιο Επίδαυρος έκανε και την εκπομπή «Ραδιολογίες».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top