Economist: Η Μέρκελ κυριαρχεί και η Ακρόπολη… «καταρρέει»!

Την ανακηρύσσει «αυτοκρατόρισσα» της Ευρώπης

Economist: Η Μέρκελ κυριαρχεί και η Ακρόπολη… «καταρρέει»!

​Έχει γίνει εξώφυλλο σε όλα τα γερμανικά περιοδικά και όχι μόνο. Τώρα με ένα μπλε ταγέρ και την επιβλητική της εμφάνιση η Άγκελα Μέρκελ κυριαρχεί στο Economist.

Η γερμανίδα καγκελάριος εμφανίζεται πάνω σε ένα ιωνικό κιονόκρανο και στο background βλέπουμε ένα σκηνικό καταστροφής: ο Παρθενώνας, ο Πύργος της Πίζας και το Big Ben βουλιάζουν, ενώ το ατσάλι του Πύργου του Αϊφελ λυγίζει.
merkel3.jpg
Ο τίτλος του δημοσιεύματος τα λέει όλα: «Μία γυναίκα για να κυριαρχήσει σε όλους».

Το άρθρο του περιοδικού ξεκινά θυμίζοντας στους αναγνώστες του ότι υπήρξε επικριτικό έναντι της καγκελαρίου από την αρχή της κρίσης.

Παρ’ όλα αυτά όμως, όπως γράφει: «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η Μέρκελ είναι ο σωστός ηγέτης για την Γερμανία και την Ευρώπη, πρωτίστως για αυτό που είναι: η ιδανικότερη δημοκρατική αρχηγός του κόσμου και σαφέστατα ασφαλέστερη από οποιονδήποτε αριστεριστή αντίπαλό της. Κυρίως όμως γιατί πιστεύουμε αυτό που ακόμα και τώρα μπορεί να γίνει -η ηγέτιδα που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται η Γερμανία και η Ευρώπη».

Το κερασάκι στην τούρτα «βάζει» η τελευταία πινελιά. Το άρθρο καταλήγει: «κάνοντας την υπόθεση ότι θα κερδίσει τις εκλογές, θα είναι η κυρίαρχη πολιτικός της Ευρώπης. Το στοίχημα που βάζουμε είναι ότι θα θέλει να την θυμούνται για την αποφασιστικότητά της και όχι για τη διστακτικότητά της».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top