ΕΣΗΕΑ: Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και απεργία στην ΕΡΤ

Η απάντηση του κ. Κεδίκογλου

24ωρη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ από αύριο το απόγευμα, Τετάρτη 15 Μαΐου, οπότε και αναχωρεί ο Αντώνης Σαμαράς για την Κίνα. Τη δική του απάντηση στην ΕΣΗΕΑ ,μέσω ανακοίνωσης, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Τελεσίγραφο στην Κυβέρνηση και στη Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να επιδώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κηρύσσοντας ταυτόχρονα 24ωρη απεργία, που θα αρχίσει αύριο το απόγευμα στη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ, εφ’ όσον η Κυβέρνηση επιμείνει στην απαράδεκτη και απαξιωτική πολιτική που ακολουθεί απέναντι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και στους δημοσιογράφους.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ, όπως και οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου, δεν ικανοποιούν μέχρι στιγμής τα κρίσιμα ζητήματα. Η πραγματοποίηση της αυριανής συνέλευσης στο Ραδιομέγαρο, γίνετα�� με ταυτόχρονη κήρυξη στάσης εργασίας από τις 16.00 έως τις 19.00 και ήδη οι δημοσιογράφοι προτείνουν 48ωρη απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ.

Στο ψήφισμά της χθεσινής συνέλευσης στην ΕΡΤ επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι: Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την άρνηση της Διοίκησης να απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο στα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα που χρονίζουν και συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση και την φυσιογνωμία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιδρούν στα σχέδια ξεπουλήματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μέσω της συρρίκνωσης της λειτουργίας της όπως μεθοδεύεται και με το νομοσχέδιο Μανιτάκη. Με τα σχέδια αυτά απειλείται και υπονομεύεται ο ρόλος και ο χαρακτήρας των Δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης και ειδικά της ΕΡΤ.

Οι δημοσιογράφοι ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις από Διοίκηση και κυβέρνηση για: Το μέλλον που επιφυλάσσει για την ΕΡΤ η Τρόικα και η Κυβέρνηση. Την τύχη των συναδέλφων συμβασιούχων, Την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος μέσω μεικτών και εξωτερικών παραγωγών, Τη μη καταβολή δεδουλευμένων 5 και πλέον μηνών.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ είναι αποφασισμένοι να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια, θεατές του σχεδίου απαξίωσης, υποβάθμισης και κατάργησης του Δημόσιου χαρακτήρα της. Δεν θα απεμπολήσουν τα δικαιώματα τους και το συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο τους στην ενημέρωση. Θεωρούμε καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά αυτή την περίοδο, την προάσπιση της ενημέρωσης με πολυφωνία, νηφαλιότητα, αντικειμενικότητα και υπευθυνότητα.

Επαναδιατυπώνουμε με σαφήνεια και αποφασιστικότητα τα αιτήματα μας: Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όχι στο γκρίζο καθεστώς της ΚΥΑ. Όχι στην κατάργησ�� του δημοσιογραφικού λειτουργήματος μέσω της υπαγωγής στο ενιαίο μισθολόγιο. Προάσπιση του δημοσίου χρήματος. Όχι στη σπατάλη μέσω της πρακτικής των πολυδάπανων μεικτών και εξωτερικών παραγωγών. Σταθερή απασχόληση και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις για όλους τους εργαζόμενους. Όχι στο καθεστώς ομηρίας των συμβάσεων έργου. Επαναπρόσληψη των συναδέλφων συμβασιούχων με διαφανείς και ανοιχτές διαδικασίες Αποδέσμευσης της ΕΡΤ από το καθεστώς ΔΕΚΟ. Όχι στο στραγγαλισμό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που ξεπουλά το σύνολο της ακίνητης περιουσίας.

Τέλος, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης της κοινωνίας επιδιώκοντας επαφές με τους πολιτικούς, εργασιακούς και κοινωνικούς φορείς για το ρόλο και το χαρακτήρα της Δημό��ιας Ραδιοτηλεόρασης, ιδιαίτερα μέσα την περίοδο κρίσης. Αγωνιζόμαστε για μια ενημέρωση που δεν ευνοεί διαχωρισμούς, αποκλεισμούς και τον κοινωνικό αυτοματισμό».

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ και ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κίνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφέρει:

«Οι κουτοπονηριές της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ δεν μπορούν να κρύψουν την προσπάθειά της να επιβάλλει και πάλι «σκοτάδι» στις διεθνείς κινήσεις του Πρωθυπουργού. Μετά τις περιπτώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου κ. Ολάντ, απειλούν με συσκότιση και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα. Για άλλη μια φορά θέλουν να πλήξουν την εικόνα της χώρας προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά συμφέροντα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top