ΒΟΜΒΑ Βαξεβάνη: Η Λίστα Λαγκάρντ ήρθε τρεις φορές στην Ελλάδα

Καταγγέλλει προσπάθειες συγκάλυψης από Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλο

ΒΟΜΒΑ Βαξεβάνη: Η Λίστα Λαγκάρντ ήρθε τρεις φορές στην Ελλάδα

Προσπάθειες συγκάλυψης του σκανδάλου με τη Λίστα Λαγκάρντ καταγγέλλει με άρθρο του στο περιοδικό HOT DOC ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης.

Στο άρθρο του ο κ. Βαξεβάνης υποστηρίζει ότι η απόκρυψη της ακριβούς ημερομηνίας παραλαβής τ��ς λίστας από τη Γαλλία, δείχνει ότι αυτή έφτασε στην Ελλάδα νωρίτερα από τον Οκτώβριο του 2010 με αποτέλεσμα το περιεχόμενό της να είναι γνωστό και γι’ αυτό να γίνεται προσπάθεια ώστε να εμφανιστεί ως παράνομο και μη αξιοποιήσιμο κατά την παράδοση τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αυτό που λέει ο δημοσιογράφος είναι ότι η λίστα ήρθε στην Ελλάδα τρεις φορές, την πρώτη την Άνοιξη του 2010 μέσω μυστικών υπηρεσιών ή πώλησης του cd, τη δεύτερη τον Οκτώβριο του 2010, οπότε και παραδόθηκε στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου επίσημα από τη Γαλλία, αλλά «σκηνοθετημένα» ως ανεπίσημη παραλαβή παράνομου και μη αξιοποιήσιμου υλικού και την τρίτη το Δεκέμβριο του 2012.

Με άλλα λόγια ο Κ. Βαξεβάνης υποστηρίζει ότι επίτηδες παρέλαβαν τον Οκκτώβριο του 2010 τη λίστα ως ανεπίσημο και παράνομο υλικό, ώστε να ισχυρισθούν μετά ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το υλικό.

Ενδεικτικό των ισχυρισμών του, όπως λέει ο κ. Βαξεβάνης είναι το γεγονός ότι κανένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν θυμάται ποια μέρα του Οκτωβρίου παρέλαβαν τη λίστα και μάλιστα δεν την έχουν καν σημειώσει σε κάποιο ημερολόγιο.

Ο ίδιος πάντως τονίζει ότι το αντίγραφο που έφτασε στα χέρια του δημιουργήθηκε στις 4 και 5 Αυγούστου του 2010, αρκετούς μήνες δηλαδή πριν την πάρει στα χέρια του ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου, όπως άλλωστε υποστήριξε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι η δημιουργία του USB δεν έγινε με απλή αντιγραφή των στοιχείων, αλλά με επεξεργασία που κράτησε δύο μέρες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top