«Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Θ. Αντωνόπουλος

Απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Θανάσης Αντωνόπουλος.

Η δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από τις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΝΕΟΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ» και «ΑΘΗΝΑΪΚΗ».

Από το 1975 έως το 2000 εργάστηκε στις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», ως πολιτικός, κοινοβουλευτικός συντάκτης και αρθρογράφος.

Ο εκλιπών εργάστηκε και στη Θεσσαλονίκη, στις εφημερίδες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ» και εσχάτως κρατούσε τη στήλη «Συναξαριστής (Δαμωνίδης)» στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».

Για είκοσι χρόνια διετέλεσε αρχισυντάκτης του ΑΠΕ - ΜΠΕ και με εισήγησή του δημιουργήθηκε στο Πρακτορείο η ιστοσελίδα Πολιτισμού, της οποίας ανέλαβε τον σχεδιασμό και καθόρισε τους στόχους, με στόχο να ανοίξει στον κόσμο ένα παράθυρο για τον ελληνικό πολιτισμό. Ειδικότερα, έγινε προσπάθεια να ανθολογηθεί το σύνολο σχεδόν της Ελληνικής Γραμματείας (Όμηρος-Σήμερα), ώστε οι απανταχού της γης Έλληνες και ελληνιστές, καθώς και οι φοιτητές που σπουδάζουν τον ελληνικό πολιτισμό σε 350 και πλέον πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, να έχουν τη δυνατότητα μιας εύκολης και γρήγορης πρόσβασης σε όλο το εύρος του ελληνικού πολιτισμού.

Ήταν ιστορικός ερευνητής, θέτοντας την προσωπική του σφραγίδα σε σπουδαία κείμενα με αντικειμενική καταγραφή και υπεύθυνο σχολιασμό ιστορικών ντοκουμέντων:

Η κηδεία του Θανάση Αντωνόπουλου θα γίνει αύριο, Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στις 16.00, από το κοιμητήριο Βύρωνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top