Τρία πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν αγοράσεις κινητό

Πώς θα κάνεις τη σωστή επιλογή

Αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων

Τα κινητά -καλώς ή κακώς- αποτελούν πλέον αναμφίβολα μία προέκταση του χεριού μας. Τα χρησιμοποιούμε αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα, κάνοντας online αγορές, περνώντας χρόνο στα social media ή συνομιλώντας με συγγενείς και φίλους.

Πριν από μόλις μερικά χρόνια τα κινητά διέθεταν ελάχιστα χαρακτηριστικά συγκριτικά με αυτά που προσφέρουν σήμερα, ενώ πλέον συνοδεύονται από δεκάδες αξεσουάρ που καθιστούν ακόμη πιο συναρπαστική την εμπειρία χρήσης τους.

Με την ταχύτητα μάλιστα που εξελίσσονται τα κινητά τηλέφωνα σχεδόν κάθε χρόνο μπαίνουμε στον πειρασμό να ανανεώσουμε τη συσκευή μας και να αποκτήσουμε ένα νέο smartphone. Πέρα από τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά, που κρίνουν το εάν ένα κινητό είναι κατάλληλο για εμάς ή όχι, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες τους οποίους σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψουμε να λάβουμε υπόψη μας, αν θέλουμε να κάνουμε τη σωστή επιλογή. 

#1 Θήκες κινητών 

Κάτι στο οποίο αρκετοί καταναλωτές δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή είναι οι θήκες κινητών. Πριν αγοράσετε ένα κινητό βεβαιωθείτε πως υπάρχει διαθέσιμη και η αντίστοιχη θήκη που ταιριάζει στο εν λόγω μοντέλο. Είναι πολύ πιθανό ένα νέο smartphone που μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά να μην συνοδεύεται ακόμη από τις αντίστοιχες θήκες, ή να μην υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε τέτοιου είδους αξεσουάρ με αποτέλεσμα οι επιλογές μας να είναι περιορισμένες. Χωρίς θήκη ωστόσο το κινητό μας είναι απροστάτευτο και οι πιθανότητες να υποστεί φθορές αυξάνονται κατακόρυφα. 

#2 Ακουστικά 

Εξίσου μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε και στο κατά πόσο το μοντέλο του κινητού που επιλέγετε είναι συμβατό με τα ακουστικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Είτε πρόκειται για handsfree ακουστικά είτε για ένα απλό ζευγάρι ακουστικών, αυτό που χρειάζεστε είναι ένα κινητό το οποίο να δέχεται με μεγάλη ευκολία κάθε τύπο ακουστικών χωρίς να σας περιορίζει σε επιλογές. Τα ακουστικά είναι άλλωστε ένα αξεσουάρ που αλλάζουμε αρκετά συχνά, οπότε σίγουρα δεν θέλουμε να περιοριστούμε ως προς το στυλ που θα επιλέξουμε για το κινητό μας τηλέφωνο. 

#3 Αξεσουάρ 

Η προσοχή μας δεν πρέπει ωστόσο να επικεντρωθεί μόνο στις θήκες κινητών και τα ακουστικά αλλά ευρύτερα στα αξεσουάρ που θα χρειαστούμε για το κινητό μας. Το πιο συνετό είναι να αποφύγετε ένα κινητό τηλέφωνο που δεν μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με τα διάφορα αξεσουάρ που υπάρχουν στο εμπόριο, όπως ηχεία Bluetooth, βάσεις στήριξης κινητών, sport θήκες ή προστατευτικές μεμβράνες οθόνης τα οποία μπορεί κανείς να βρει σε μεγάλη αφθονία σε e-shop όπως το etuo.gr. Επιλέξετε ένα κινητό το οποίο θα είναι συμβατό με όσο το δυνατόν περισσότερα αξεσουάρ γίνεται, καθώς αυτά είναι που θα απογειώσουν την εμπειρία χρήσης και θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε τις δυνατότητες του smartphone σας στο έπακρο. 

Η αγορά νέων κινητών καταγράφει ραγδαία άνοδο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε περιόδους εκπτώσεων ή ειδικών προσφορών όπως η Black Friday, οι καταναλωτές στην Ελλάδα σπεύδουν να προμηθευτούν μαζικά νέα κινητά τηλέφωνα. Το ίδιο συνέβη και την περίοδο της πανδημίας που οι Έλληνες στράφηκαν στο ηλεκτρονικό εμπόριο, επιλέγοντας πρωτίστως προϊόντα τεχνολογίας, όπως τα κινητά. Ωστόσο πριν αγοράσει κανείς μία νέα smartphone συσκευή πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή και στα αξεσουάρ, όπως οι θήκες, οι μεμβράνες οθόνης και τα ακουστικά, καθώς κανείς δεν θέλει να βρεθεί με ένα κινητό τηλέφωνο που δεν είναι συμβατό με όσο το δυνατόν περισσότερα αξεσουάρ. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top