Σύζυγος Σπύρου Φωκά: «Για κάποιους είχε πεθάνει πριν πεθάνει»

Το παράπονο της συζύγου του σπουδαίου ηθοποιού

Η σύζυγος του Σπύρου Φωκά, Λίλιαν, ήταν στο πλευρό του μέχρι και την τελευταία του στιγμή.

Το «τέλος» του Σπύρου Φωκά: Ζούσε σε ένα κοντέινερ με μία τιμητική σύνταξη

Ο σπουδαίος ηθοποιός «έσβησε» σε ηλικία 86 ετών. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και λίγο πριν «φύγει» από τη ζωή βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης.

Σπύρος Φωκάς: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του καταξιωμένου ηθοποιού;

Φωτογραφία από τον γάμου του Σπύρου και της Λίλιαν Φωκά, το 2013/ NDP

Φωτογραφία από τον γάμου του Σπύρου και της Λίλιαν Φωκά, το 2013/ NDP 

«Ο Σπύρος Φωκάς πέθανε ξεχασμένος από το σινάφι του»

Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του, η εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα επικοινώνησε με τη Λίλιαν Φωκά, η οποία εξέφρασε το παράπονό της, καθώς θεωρεί πως τον είχαν ξεχάσει όλοι.

Σπύρος Φωκάς: Το συγκινητικό «αντίο» της θετής του κόρης, Κωνσταντίνας

«Ο Σπύρος ο Φωκάς «έφυγε» κι έφυγε από όλους όχι από μένα μόνο. Αδικήθηκε από αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη, αλλά δυστυχώς κατοικείται από Έλληνες. Οι Αμερικάνοι τον τίμησαν ως τον μοναδικό Έλληνα ηθοποιό που ψήφισε για τα Όσκαρ. Ξέρετε τι τιμή είναι αυτή; Όταν ήρθε στην Ελλάδα του έκλεισαν τις πόρτες και δεν τον άφησαν να δουλέψει και να πάρει τα πάνω του. Τον άφησαν ξεχασμένο. Μετά έμεινε και σε ένα κρεβάτι εντελώς ξεγραμμένος.

Τίτλος τιμής για τον Σπύρο ήταν αυτός που ήταν…ένας μεγάλος Έλληνας. Την Ελλάδα τη λάτρεψε. Δεν είχε κανένα παράπονο, ήταν τέτοιος άνθρωπος. Για κάποιους ο Σπύρος είχε πεθάνει πριν πεθάνει, οπότε τώρα δεν έχει μεγάλη διαφορά. Έφυγε ένας μεγάλος Έλληνας και απαιτώ να το γράψετε και να το πείτε. Ξεχασμένος από το σινάφι του.

Κάποιος από το σινάφι του είπε: «Τι να κάνουμε δεν είναι εγγεγραμμένος στο ΣΕΗ». Είπε αυτό για έναν ηθοποιό με διεθνή καριέρα και περγαμηνές. Ότι είναι να γίνει θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Στην κηδεία του θα είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι και αυτοί που τον βοήθησαν. Πέθανε στην αγκαλιά μου, κούνησε το κεφάλι κι έφυγε», δήλωσε συντετριμμένη η σύζυγός του.


Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top