Masterchef - Τζιοβάνι: «Εγκαταλείψαμε το σπίτι μας στη Ρόδο μέσα στη νύχτα»

Οσα είπε ο πρώην παίκτης του MasterChef για τις φωτιές στο νησί

Μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης στη χώρα μας. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν «μάχη» με τις φλόγες στη Ρόδο για όγδοη ημέρα.

Πολλοί κάτοικοι αλλά και τουρίστες του νησιού έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αλλά και τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αντίστοιχα.

Φωτιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Κάρυστο και Ρόδο - Αγνοείται 41χρονος

Ανάμεσά τους και ο Τζιοβάνι Σκαράτζι με τη σύζυγό του, Βίκυ. Ο σεφ που γνωρίσαμε μέσα από το MasterChef 5 τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Νησί των Ιπποτών.

Φωτιά τώρα: Μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο

Πριν από λίγες ημέρες έκανε ένα post στο Instagram ενημερώνοντας τους διαδικτυακούς του φίλους πως το εστιατόριό του θα παραμείνει κλειστό, λόγω των πύρινων μετώπων στο νησί.

 

Το πρωί της Τρίτης (25/7), ο Τζιοβάνι και η σύζυγός του, Βίκυ, μίλησαν μέσω Skype, στην εκπομπή «Alpha Τώρα» για τις στιγμές που βίωσαν όταν ξέσπασε η φωτιά στη Ρόδο.

«Καλημέρα, είμαστε ασφαλείς. Βρισκόμαστε στην πόλη της Ρόδου. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε φίλους που μας φιλοξενούν. Η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί σε όλα τα καταλύματα βρίσκονται πυρόπληκτοι», είπε αρχικά η σύζυγος του σεφ.

Τζιοβάνι Σκαράτζι: «Εγκαταλείψαμε το σπίτι μας στη Ρόδο μέσα στη νύχτα»

«Εμείς μένουμε και δουλεύουμε στη Λαχανιά Ρόδου. Η φωτιά σταμάτησε στο Γεννάδι κι εμείς ήμασταν το επόμενο χωριό. Τις φλόγες τις βλέπαμε, ήταν δίπλα μας. Δε νιώσαμε ούτε μια στιγμή ότι κινδυνεύαμε, η ενημέρωση ήταν συνεχής και η αστυνομία ήταν δίπλα μας. Όταν μας είπαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας το πρώτο που σκεφτήκαμε ήταν ότι πρέπει να είμαστε ασφαλείς. Ήταν κάτι καινούργιο για εμένα. Από εκεί και πέρα σκέφτομαι τι θα γίνει τώρα.Η μεγαλύτερη ζημιά ήταν στη φύση. Η μεγάλη ερώτηση είναι και τι θα συμβεί στον τουρισμό. Σίγουρα αυτή την εβδομάδα δεν θα κάνουμε τίποτα. Σήμερα θα πάμε στο χωριό να δούμε με τα μάτια μας τι έχει γίνει. Μπορεί από την επόμενη εβδομάδα να προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε»», είπε ο Ιταλός σεφ.

Κάποια στιγμή είπαμε να σωθούμε εμείς και δε μας ενδιέφερε η περιουσία μας. Ο απολογισμός θα γίνει όταν τελειώσουν όλα. Ούτε μια στιγμή δε νιώσαμε απειλή για τη ζωή μας. Εγκαταλείψαμε νύχτα το σπίτι μας. Φυγαδευτήκαμε εμείς και το προσωπικό σε σπίτι φίλων που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα», πρόσθεσε η Βίκυ.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top