Άκης Σακελλαρίου: «Οι καλλιτέχνες ασκούν πολιτική μέσα από τη δουλειά τους»

Δείτε τη συνέντευξη του καταξιωμένου ηθοποιού στο star.gr

Δείτε τη συνέντευξη του Άκη Σακελλαρίου στο star.gr

Η πορεία του στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο είναι σημαντική εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό το καλοκαίρι, ο Άκης Σακελλαρίου υποδύεται τον «Πολυμήστορα» στην Εκάβη, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, που ξεκινάει την περιοδεία της ανά την Ελλάδα

Άκης Σακελλαρίου: Σπάνια εμφάνιση με την κούκλα κόρη του, Σμαράγδα

«Είμαι χαρούμενος από τη μια μεριά γιατί βρίσκομαι με εξαιρετικούς συναδέλφους και φίλους κι από την άλλη υπάρχει πάντα το άγχος του πώς θα πάει η παράσταση και το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Και το πώς θα μπορέσουμε να κρατήσουμε μια ψυχοσωματική ισορροπία για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των σημαντικών αυτών ρόλων», είπε αρχικά στο star.gr. 

Ο Άκης Σακελλαρίου στη συνέντευξη Τύπου για την παράσταση Εκάβη

Ο Άκης Σακελλαρίου στη συνέντευξη Τύπου για την παράσταση Εκάβη /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Με την επιτυχία της παράστασης Ο κύκλος των χαμένων ποιητών είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, κάτι που θα συνεχιστεί και του χρόνου. «Είναι υπέροχο και φαίνεται ότι του κόσμου του έλειψε πάρα πολύ», σχολίασε για την επιστροφή του κοινού στα θέατρα μετά την πανδημία. «Νομίζω ότι οι παραστάσεις που γίνονται από όλους τους συναδέλφους είναι σε ένα επίπεδο πάρα πολύ καλό», πρόσθεσε. 

Άκης Σακελλαρίου: Σε σπάνια έξοδο με τον γιο του, Ορέστη

Στην ερώτηση για το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και την είσοδο των τριών ακροδεξιών κομμάτων στη βουλή, σχολίασε: «Όλο αυτό το αντισυστημικό κομμάτι, το τόξο που λένε, δε θέλω να το σχολιάσω. Η δικιά μας η απάντηση είναι η δουλειά που κάνουμε. Η παράσταση που κάνουμε σαφέστατα έχει να κάνει πάρα πολύ και με αυτό το κομμάτι. Πιστεύω ότι οι καλλιτέχνες ασκούν πολιτική μέσα από τη δουλειά τους, μέσα από τα έργα τους». 

Ο Άκης Σακελλαρίου με τη σκηνοθέτιδα Ιώ Βουλγαράκη

Ο Άκης Σακελλαρίου με τη σκηνοθέτιδα Ιώ Βουλγαράκη /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Όσον αφορά στην υγεία του, πριν από λίγα χρόνια, ο γνωστός ηθοποιός προσβλήθηκε από το βακτήριο της legionella, που προκαλεί τη Νόσο των Λεγεωνάριων και χρειάσθηκε να νοσηλευτεί στην εντατική, πλέον είναι πολύ καλά.  

Σακελλαρίου: Το πρόβλημα υγείας μου ήταν μεγάλη ανατροπή. Με ταρακούνησε

Η Εκάβη του Ευριπίδη, σε μετάφραση Ελένης Βαροπούλου και σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, θα ξεκινήσει την περιοδεία της στις 10 Ιουλίου στο θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη και θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Αυγούστου.  

Ο Άκης Σακελλαρίου με τους συμπραγωνιστές του Ελένη Κοκκίδου, Αλέκο Συσσοβίτη, Μαρίνα Καλογήρου & Θανάση Κουρλαμπά

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ιωσήφ Ιωσηφίδης (Ταλθύβιος), Μαρίνα Καλογήρου (Πολυξένη), Ελένη Κοκκίδου (Εκάβη), Θανάσης Κουρλαμπάς (Οδυσσέας), Ερρίκος Μηλιάρης (Φάντασμα Πολύδωρου), Ηλεάνα Μπάλλα (Θεράπαινα), Άκης Σακελλαρίου (Πολυμήστορας), Αλέκος Συσσοβίτης (Αγαμέμνονας).

Κάμερα-μοντάζ: Άμπερ Ντόκου

Δείτε το teaser της παράστασης
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top