Δύσκολες ώρες για Ζάχο Χατζηφωτίου: Δίνει μάχη για τη ζωή του

Νοσηλεύεται στο ΝΙΜΤΣ

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Ζάχος Χατζηφωτίου είχε αποκαλύψει ποιο είναι το μυστικό με τις γυναίκες

Δύσκολη μάχη για τη ζωή του δίνει ο γνωστός bon viveur Ζάχος Χατζηφωτίου.

Ο κ. Χατζηφωτίου, ο οποίος κλείνει τα 99 χρόνια του σε λίγες μέρες, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ σε δύσκολη κατάσταση.

Νίκος Κούρκουλος: Δείτε τον γιο του, Φίλιππο - Είναι ολόιδιοι!

Στο πλευρό του είναι η οικογένειά του, αλλά και φίλοι του, ευχόμενοι να καταφέρει και αυτή τη φορά να ξεπεράσει το πρόβλημα και να βγει νικητής.

Ποιος είναι ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Κατάγεται από τα Ψαρά, η οικογένεια του έφυγε από το νησί το 1824, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους και εγκαταστάθηκε αρχικά στη Σύρο και τελικά στην Αθήνα, στην Πλάκα, όπου και γεννήθηκε ο Ζάχος στις 28 Σεπτεμβρίου 1923.

Η Κάτια Δανδουλάκη φέτος σε καλεί να «διαλέξεις τον θάνατο σου»

Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην κατοχή, σε ηλικία 17 ετών, απέδρασε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρώτα ως στρατιώτης στους Ποντικούς της Ερήμου, στην πολιορκία του Τομπρούκ, και μετά συμμετέχοντας στην ΙΙΙη Ορεινή Ταξιαρχία - Ρίμινι, η οποία μπήκε πρώτη στο Ρίμινι, όπου και παρασημοφορήθηκε.

Δύσκολη μάχη για τη ζωή του δίνει ο γνωστός bon viveur Ζάχος Χατζηφωτίου / NDP

Στα Δεκεμβριανά η ταξιαρχία υπό τις διαταγές του ανέλαβε την εκδίωξη μικρού θύλακα του ΕΑΜ που είχε καταφύγει κοντά στο ρεύμα του Αρδηττού χωρίς θύματα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Νίκος Μάνεσης - Φαίη Μαυραγάνη: Η ανάρτηση για την 20η επέτειο γάμου τους

Μετά το τέλος του πολέμου και την επιστροφή του εργάστηκε στις επιχειρήσεις της οικογένειάς του (βιομηχανία και εμπόριο υφασμάτων) μέχρι το 1956. Από το 1956 και μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι. Την περίοδο 1962-1970 δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία και από το 1970 εμφανίζεται πλέον ως συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977. Εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».

Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Τα εν οίκω... εν Δήμω», «Πωλείται Συνείδησις», «Συννεφιάζει και στη Μύκονο», «Πάντα την Κυριακή», «Ο Ίακχος κι εγώ», «100 εκπομπές», «Χιούμορ και ζωγραφική», «Τα Μονοπάτια του Πολέμου» και άλλα.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έγινε ευρύτερα γνωστός από το τηλεοπτικό πεντάλεπτο κοινωνικής κριτικής και ως κοσμικογράφος, ένας «μπον βιβέρ» με πολλές αναμνήσεις της αθηναϊκής ζωής. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, αραβικά και ιταλικά.

Έχει κάνει 5 γάμους και απέκτησε μια κόρη, τη Ματίνα, από τον δεύτερο γάμο. 

Η εγγονή του, Δωροθέα Πασχαλίδου, ασχολείται με τις κινηματογραφικές παραγωγές.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top