Breaking Through The Lens: Στο Φεστιβάλ των Καννών με την Ελπίδα Σταθάτου

Κινηματογραφιστές από 50 χώρες υπέβαλαν ταινίες και ζητούν χρηματοδότηση

Ελπίδα Σταθάτου

Για ακόμα μια χρονιά, μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στον χώρο του σινεμά, το Breaking Through The Lens, πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών. 

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της πρωτοβουλίας αυτής, που ενισχύει την παρουσία των γυναικών στον διεθνή κινηματογράφο, είναι η ηθοποιός Ελπίδα Σταθάτου, που ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο

Ελπίδα Σταθάτου

Εντυπωσιακή εμφάνιση της Ελπίδας Σταθάτου στο κόκκινο χαλί

Φεστιβάλ Καννών: Οι Ελληνίδες που έλαμψαν στο κόκκινο χαλί!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου στο Campari Lounge, στο Palais des Festivals των Καννών, όπου το Breaking Through The Lens ανακοίνωσε τους δέκα φιναλίστ των ταινιών που θα βοηθούσε στην προώθησή τους.

Το «παρών» έδωσαν άνθρωποι από διάφορα τμήματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας -παραγωγοί, χρηματοδότες, επενδυτές, δημοσιογράφοι και μέλη του διεθνή Τύπου.

Το event στις Κάννες

Ήταν η πρώτη ζωντανή εκδήλωση της πρωτοβουλίας εδώ και τρία χρόνια. Μέσω μιας διαδικασίας ελέγχου των υποβολών, ειδικευμένοι κινηματογραφιστές από περισσότερες από 50 χώρες υπέβαλαν τις ταινίες για τις οποίες ζητούσαν χρηματοδότηση. Δέκα από αυτές είχαν την ευκαιρία να προωθηθούν σε κινηματογραφικούς επενδυτές, διανομείς και πράκτορες. 

Σμαράγδα Καρύδη: Έλαμψε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών

Τι είναι το Breaking Through The Lens

Οι ιδρύτριες του Breaking Through The Lens Daphne Schmon, Emily Carlton & Ελπίδα Σταθάτου

Το Breaking Through the Lens είναι μια πρωτοποριακή μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που συνδέει τις γυναίκες και τους μη δυαδικούς σκηνοθέτες με κορυφαίες αγορές ταινιών, όπως οι Κάννες και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Με αυτό το εγχείρημα, οι ιδρυτές του, η ηθοποιός Ελπίδα Σταθάτουη σκηνοθέτης Daphne Schmon και η σεναριογράφος Emily Carlton επιδιώκουν να προσφέρουν μια πρακτική κι αποτελεσματική λύση για κινηματογραφιστές.

Οι δέκα φιναλίστ του φετινού Breaking Through The Lens

Παρά την πανδημία, το Breaking Through The Lens έχει τεράστια ανάπτυξη από την έναρξή του το 2018. Η επίσημη ανακοίνωση των φιναλίστ γίνεται στις Κάννες, με τα έργα να προωθούνται στη συνέχεια μέσω του Τορόντο.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top