Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Γιάννης Πολυκανδριώτης

Ήταν μετρ του μπουζουκιού

Πέθανε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιάννης Πολυκανδριώτης

Την τελευταία του πνοή άφησε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και δάσκαλος μουσικών οργάνων Γιάννης Πολυκανδριώτης. Ήταν γιος του δάσκαλου αρχοντορεμπέτη Θεόδωρου Πολυκανδριώτη και αδερφός του επίσης μουσικού Θανάση.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Γιάννης Πετρόπουλος ο οποίος ανέβασε κοινή τους φωτογραφία στο Facebook συνοδεύοντάς τη με τη λεζάντα «Αντίο αγαπημένε μου φίλε Γιάννη Παλυκανδριώτη. Μαζί πήγαμε στο Λονδίνο. Εσύ έμεινες και έκανες μεγάλη καριέρα και εγώ από εδώ σε καμάρωνα».

 

Λίγα Λόγια για τον Γιάννη Πολυκανδριώτη

Ο μετρ του μπουζουκιού γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1946 και μάλιστα έπαιξε επαγγελματικά για πρώτη φορά το 1958-59 στην «Ψάθα», στο Αιγάλεω, με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη και την Ανθούλα Αλιφραγκή. Αργότερα, ακολούθησαν η «Λουζιτάνια», ο «Κήπος του Αλλάχ», ο «Περιβόλας» και το «Καν Καν».

Λίγα χρόνια αργότερα και  συγκεκριμένα το 1971 εμφανίστηκε στο πλευρό της Νάνας Μούσχουρη αλλά και της Μαρινέλλας.

Οι σπουδαίες συνεργασίες δε σταμάτησαν εκεί, αφού δούλεψε παρέα με μεγάλα ονόματα όπως με τους Πάνο Γαβαλά, Ρία Κούρτη, Μάνο Χατζιδάκι, Στέλιο Καζαντζίδη, Στράτο Διονυσίου, Γιάννη Πάριο, Τόλη Βοσκόπουλο, Παύλο Παπαντωνίου, Γιάννη Πουλόπουλο και άλλους.
Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης εμφανίστηκε και στο θέατρο δίπλα σε γνωστούς ηθοποιούς της εποχής, όπως τη Ρένα Βλαχοπούλου, τη Μάρω Κοντού, τον Κώστα Καρρά, τον Σταύρο Παράβα και τον Σωτήρη Μουστάκα.

Από το 1996 κατοικούσε μόνιμα με την οικογένειά του στο Λονδίνο και είχε δημιουργήσει τη σχολή «Νέα Γενιά της Διασποράς». Σε αυτήν, τα Ελληνόπουλα που έμεναν στην Αγγλία διδάσκονταν την τέχνη του μπουζουκιού και της ελληνικής μουσικής παράδοσης, ενώ ταυτόχρονα συνέβαλαν στη διάδοση του πολιτισμού μας, με τη συμμετοχή τους σε διάφορες εκδηλώσεις.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top