Μάξιμος Μουμούρης: Οι γυναίκες της ζωής του και η ελληνοϊταλική συνταγή της επιτυχίας

Ο γνωστός ηθοποιός μιλά στο star.gr για την παράσταση «Πνεύμονες» και τα επόμενα σχέδια του

Συνέντευξη Μουμούρη στο star.gr

Ο Μάξιμος Μουμούρης είναι ένας ηθοποιός με… Μεταπτυχιακό. Έχει κάνει σπουδές σε Ελλάδα και Ιταλία, ενώ τα τελευταία χρόνια, εκτός από την υποκριτική διαπρέπει και στη σκηνοθεσία. Μπήκε στη ζωή μας το 2002, όταν εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «να με προσέχεις». Τα πρώτα του βήματα στο χώρο είχαν γίνει λίγο νωρίτερα στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν γεμάτα επιτυχίες…. «Κλείσε τα μάτια», «Singles», «Κλεμμένα Όνειρα», «Κάρμα», «Η λέξη που δε λες». Το 2013 ο Παντελής Βούλγαρης τον κάνει καπετάνιο στην ταινία «Μικρά Αγγλία», ανοίγοντας του κι άλλο τους ορίζοντες. Την ίδια χρονιά, ο ίδιος όντας ανήσυχο πνεύμα, σκηνοθετεί την ταινία μικρού μήκους «Ο αναρχικός τραπεζίτης», η οποία προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Νύχτες πρεμιέρας. Στήριγμα του σε ό,τι κάνει η δικηγόρος και πρώην βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου. Μαζί δημιουργούν μια μεγάλη οικογένεια με τρεις κόρες. Μέχρι σήμερα, ο Μάξιμος Μουμούρης ξεχωρίζει. Το ταλέντο, το ήθος, η ομορφιά και τα εκφραστικά γαλάζια μάτια του έχουν κερδίσει το κοινό, κατατάσσοντας τον στους καλύτερους της γενιάς του.

Το τελευταίο διάστημα συμπρωταγωνιστεί με την Βάσω Καβαλιεράτου στους «Πνεύμονες», την διάσημη ιστορία αγάπης, του Ντάνκαν Μακ Μίλαν. Στο έργο που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λάλος: ένας άντρας και μια γυναίκα, μορφωμένοι, γύρω στα τριάντα προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους. Σε ένα διάλλειμα της παράστασης που ανεβαίνει Δευτερότριτα στο «Tempus Verum Εν Αθήναις», τρυπώσαμε στο καμαρίνι του…

Με την Βάσω Καβαλιεράτου  - Από την παράσταση Πνεύμονες

-Πως είναι να είσαι… 30 ετών και να έχεις... σχέση με την Βάσω Καβαλιεράτου;  

Η Βάσω είναι ιδιαίτερα ανοικτή στην επικοινωνία και στις αλλαγές που οφείλουν να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας παράστασης. Συνεννοούμαστε εξαιρετικά. Η υπόθεση είναι απλή, ένα ζευγάρι που βιώνει την αγωνία για το μεταβατικό βήμα, δηλαδή να κάνουν ένα παιδί. Εγώ βιώνω το στάδιο πολύ μετά από εκείνο των ηρώων, ζω με τρία παιδιά. Οι ανησυχίες τους είναι απόλυτα κατανοητές και τις συναντώ συνεχώς μπροστά μου μέσα από νέα ζευγάρια. Το κοινό νομίζω πως ακολουθάει γρήγορα την ατμόσφαιρα και την πορεία της παράστασης. Περνά εύκολα από το χιούμορ στη συγκίνηση όπως και δραματουργία του Μακ Μίλαν.

-Δεν υπάρχουν σκηνικά, δεν υπάρχουν έπιπλα, είστε πραγματικά μόνοι με το κοινό. Φαίνεται πολύ πιο δύσκολο, σαν να μην μπορεί τίποτα να "καλυφθεί" είναι στ' αλήθεια έτσι;

Ούτως ή άλλως δεν είναι εύκολο να καλύψεις οτιδήποτε στη σκηνή. Το ενδιαφέρον στη σκηνοθεσία του Δημήτρη Λάλου είναι πως απαιτεί καθαρότητα και ακρίβεια για να αναδειχθούν ακόμα και στοιχεία ή σκηνικά που απλώς υποδηλώνονται στο κείμενο.

-Βρεθήκατε ποτέ να έχετε τα διλλήματα των ηρώων; Περάσατε την κρίση των 30;

Όχι, ποτέ, γιατί δεν πρόλαβα. Η πρώτη μου κόρη ήρθε αναπάντεχα, δεν υπήρχε χρόνος να το πολυσκεφτώ και να αμφιβάλω… ευτυχώς.

-Καταφέρατε να κάνετε μια πανέμορφη οικογένεια και παράλληλα να ξεχωρίζετε στο δύσκολο επάγγελμα σας. Θέλουμε τη συνταγή σας.... (γέλια).

Προσπαθώ να κρατάω ισορροπίες, τις χάνω και τις βρίσκω ξανά. Το πιο σημαντικό νομίζω είναι η σχέση με τον σύντροφό σου, από κει ξεκινάνε όλα. Έχω λάβει τεράστια δύναμη από τη Νάντια και κατ’ επέκταση από τις κόρες μου, οι τελευταίες χωρίς να το νιώθουν ότι το κάνουν… ακόμα.

-Κάτι που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι είστε μισός Ιταλός. Πηγαίνετε στην 2η πατρίδα σας συχνά; Έχετε πάρει συνήθειες από τους Ιταλούς; Υποθέτω είστε εξπέρ στην καρμπονάρα….  (γέλια)

Δεν πηγαίνω όσο θα ήθελα πλέον. Θέλω όμως να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι με την οικογένειά μου για να πάρουν οι κόρες μου την πρώτη αίσθηση από την επίσης δική τους δεύτερη πατρίδα. Ναι, μου αρέσουν τα μακαρόνια πολύ, αλλά δεν είμαι εξπέρ στην καρμπονάρα, πιο καλά κάνω μια συνταγή με τέσσερα τυριά (κατ’ ευφημισμόν γιατί συνήθως βάζω δύο ή τρία, όσα έχω).

Με την Νάντια Γιαννακοπούλου

-Πως περνάτε εκτός θεάτρου; Πως είναι η ζωή με τέσσερις γυναίκες μέσα στο σπίτι;

Πολλές υποχρεώσεις που δεν σταματάνε και συνεχώς αυξάνονται. Δεν υπάρχει ωράριο. Πολύ προσωπική δουλειά επίσης για δικά μου πρότζεκτ.

-Η γυναίκα σας είναι πολιτικός. Σας έχει γίνει εσάς ποτέ πρόταση να ασχοληθείτε με αυτό το "σπορ" , θα σας ενδιέφερε κάτι τέτοιο;

Παραμένω πολιτικό όν χωρίς να εμπλέκομαι ενεργά. Δε μου έχει γίνει ποτέ τέτοια πρόταση και ούτε με ενδιαφέρει. Η Νάντια έχει καλύψει επάξια τη θέση αυτή στην οικογένεια.

-Πολλοί συνάδελφοι σας, τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει στροφή σε realities, είτε ως κριτές, είτε ως διαγωνιζόμενοι. Μπήκατε ποτέ στον πειρασμό για ένα τέτοιο «σενάριο»;

Μου έχουν γίνει κατά καιρούς προτάσεις, όχι πολλές, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν το επιθυμούσα, ούτε και τώρα νομίζω. Δυσκολεύομαι όταν καταπιάνομαι με πράγματα που δεν έχουν δημιουργική βάση. Ομολογώ πως το ίδιο μου έχει συμβεί και στον αμιγώς χώρο της υποκριτικής και ούτε τότε μου ήταν ευχάριστο.

- Εκτός από τους «Πνεύμονες», ετοιμάζετε κάτι άλλο αυτή την περίοδο;

Στήνω την παράστασή μου που θα έχει τίτλο «Together we stand divided we fall». Οι φίλοι των Pink Floyd μπορούν να αντιληφθούν την επιρροή. Πρόκειται για μια παράσταση με αφορμή το Atom heart mother των Floyd. Προσπαθώ μέσα από την φιλοσοφία των στίχων τους να στήσω μια πορεία ενός ανθρώπου που ξαφνικά, κάποια γεγονότα τον υποχρεώνουν να κοιτάξει πίσω σε εκείνα που έζησε και να αντιληφθεί πως έχει νόημα να συνεχίσει μόνο μέσα από τη συνείδηση της ζωής του.

Της Άννας Σταματιάδου (astamatiadou@star.gr)
Facebook/Instagram: Anna Stamatiadou 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top